Πρωθυπουργική ανευθυνότητα ή ελαφρότητα;

Δεν έχει τέλος η κυβερνητική αφασία με τον κορονοϊό και την εφαρμογή των μέτρων.

Αν η αστυνομία εντοπίσει μια παρέα χωρίς μάσκα πέφτουν πρόστιμα. Εκτός αν έχουν μαζί τους τον …Πρωθυπουργό. Ο οποίος κάθε τόσο ζητάει από την τηλεόραση «ατομική ευθύνη» στην αυστηρή  τήρηση των μέτρων.

Αποδείχθηκε με τον βουλευτή Έβρου της ΝΔ που βρέθηκε θετικός. Όχι μόνο ο ίδιος έκρυψε τις επαφές του, αλλά και οργανώθηκε ολόκληρη επιχείρηση για να κρυφτεί η επαφή του Πρωθυπουργού μαζί του.

Ο ίδιος όμως είχε σπεύσει να κοινοποιήσει φωτογραφίες του με το πρωθυπουργικό ζεύγος. Χωρίς μάσκες. Βόλτες στη Σαμοθράκη χωρίς το παραμικρό μέτρο προφύλαξης για τον κορονοϊό.

Τι άραγε νομίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης; Ότι τα μέτρα είναι για τους άλλους; Πολύ ανεύθυνο.  Ή ότι ως Πρωθυπουργός δικαιούται να κρύβει ό,τι τον αφορά και αν συνιστά δημόσιο κίνδυνο. Πολύ ελαφρύ.

Και τα δυο κατώτερα ενός Πρωθυπουργού.

Σε κάθε περίπτωση, πηγές της αντιπολίτευσης υπενθυμίζουν ότι την ώρα που ο Πρωθυπουργός κινείται με χαρακτηριστική ελαφρότητα, σε αντίθεση με όσα υποστηρίζει στα διαγγέλματά του, οι πολίτες συνωστίζονται καθημερινά στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς ενώ στις Εκκλησίες συνεχίζεται η ασυδοσία και οι εξαιρέσεις από κάθε μέτρο προφύλαξης με συνωστισμό, λιτανείες και κοινωνία των πιστών.

Μετά το θόρυβο ο Σταύρος Κελέτσης εξέφρασε την εκτίμηση ότι προσβλήθηκε από τον ιό μερικές μέρες μετά την συνάντηση που είχε με τον Πρωθυπουργό στον Έβρο.  Και να θελαμε να τον πιστέψουμε δεν αλλλαζει κατι: υποχρεώση της μάσκας προυπήρχε