Πρωθυπουργός που προκαλεί απερίσκεπτα διπλωματικό επεισόδιο εναντίον της χώρας του είναι επικίνδυνος

Όλοι γνωρίζουν την αναστάτωση που προκάλεσε διεθνώς η απόφασή του Τραμπ να δολοφονήσει εν ψυχρώ αξιωματούχο μιας χώρας στο έδαφος μιας άλλη μάλιστα επειδή τον θεωρούσε εχθρό της χώρας του ή όπως είπε ο υπερατλαντικούς παράφρων «να αποδώσουν αμερικανική δικαιοσύνη».

« Αλήθεια, τι είδους δικαιοσύνη είναι αυτή που αποφασίζει (άραγε με ποια διαδικασία;) να εκτελέσει κάποιον χωρίς δίκη, χωρίς κατάθεση αποδείξεων, χωρίς να του δίνει το δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό του και να απολογηθεί»,  έγγραψε ο Τάσος Παππάς στην Εφημερίδας των Συντακτών.

 Αυτή την απλή ερώτηση ο Έλληνας Πρωθυπουργός δεν κατάφερε να τη κάνει στον εαυτό του. Και εντελώς απερίσκεπτα τάχθηκε υπέρ της δολοφονίας- με  δήλωση που δεν έβρισκαν οι φίλοι του στα ΜΜΕ και προσπάθησαν να…κουκουλώσουν οι συνεργάτες του  στο Μέγαρο Μαξίμου.

Μια τέτοια δήλωση όμως δεν εξαλείφεται. Ήταν άλλωστε ο μόνος  Ευρωπαίος πολιτικός, πλην του σαλταρισμένου Τζόνσον φυσικά.

 Η κυβέρνηση  προσπάθησε να υποτιμήσει την γκάφα του Πρωθυπουργού, αλλά δε μπόρεσε να θάψει και τις συνέπειές της. Το Ιράν προέβη σε διάβημα στο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, όπως αποκάλυψε ο δημοσιογράφος του Open, Χρήστος Τσιγουρής. 

Ο υπουργός Νίκος Δένδιας αναγκάσθηκε να το παραδεχθεί και όλοι ξέρουν ότι προσπαθεί να περιορίσει τις συνέπειες του διπλωματικού επεισοδίου που προκάλεσε ο Πρωθυπουργός.

Δεν μπορεί όμως να περιορίσει αυτό που σκέφτεται ο απλός πολίτης: πρωθυπουργός που προκαλεί τέτοιο επεισόδιο σε βάρος της χώρας του είναι επικίνδυνος.