Άδωνις Γεωργιάδης: Έξεστι Κλαζομενίοις ασχημονείν…

Του Γ. Λακόπουλου

 Σκούρα τα πράγματα για τον Άδωνι Γεωργιάδη. Με τον ήλιο τα βάζει με τον ήλιο τα βγάζει, τι έχουν τα έρμα και ψοφάνε; 

Με άλλα λόγια και δουλικές δηλώσεις για τον  Πρωθυπουργό κάνει συχνά και αμέτρητους λογαριασμούς του στο Διαδίκτυο διατηρεί στο φουλ και ασκήσεις θάρρους κάνει στον εαυτό του. Γιατί όλοι έχουν την εντύπωση ότι τα ψωμιά του είναι μετρημένα;

Πώς να μην είναι, εδώ που τα λέμε. Στο υπουργείο  Ανάπτυξης το ψαχνό – ΕΣΠΑ κλπ- δόθηκε  προσωπικά από τον Πρωθυπουργό στον υφυπουργό Τσακίρη και στον ίδιο έμεινε κατ’ ουσίαν το Ελληνικό και οι… άγονες επενδύσεις.

Το Ελληνικό είναι καρμανιόλα για αυτόν, όσο και και να προσπαθεί να υποβάλλει την ιδέα ότι βιάστηκε Μητσοτάκης όταν έλεγε ότι «σε μια εβδομάδα θα μπουν μπουλντόζες».

Και ο ίδιος βιάστηκε όταν έλεγε ότι μπαίνουν μέχρι τέλος του χρόνου. Αλλά όταν χάνει η ομάδα την πληρώνει ο προπονητής, όχι ο πρόεδρος.

Ο Πρωθυπουργός ακόμη και πρόσφατα έριξε το υπονοούμενο: «Το έργο  θα ξεκινήσει ακόμη και αν χρειαστεί να ανεβεί ο Άδωνις στη μπουλντόζα»..  Αμ δε… Και το ξέρει.

Ομοίως ξέρει ότι οι λυσσώδεις προσπάθειες που κατέβαλε ο ίδιος, ο Σαμαράς και ο Λοβέρδος πρωτίστως, για να συκοφαντηθεί και εν συνεχεία να εξοβελιστεί η εισαγγελέας  Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, βρίσκεται πανίσχυρη στη θέση της.  Με τη στήριξη της Ολομέλειας Εφετών και της ηγεσίας της Δικαιοσύνης.

Ενώ οι μπαρούφες για τον Παπαγγελόπουλο καταπίπτουν διαρκώς στη Βουλή ο φάκελος του Γεωργιάδη για τη Novartis είναι ένας από τους δύο που μένουν ακόμη ανοικτοί στα χέρια της εισαγγελέως.  Ευχάριστο για υπουργό δεν το λες.

Το τρίτο πρόβλημά του είναι ότι στο Μακεδονικό, που έχει κάνει καριέρα, τον πήρε και τον σήκωσε. 

Ακόμη και μια ιστορία που πήγε να ξεκινήσει ότι «θα χάσει ο Ζάεφ τις εκλογές και η Συμφωνία των  Πρεσπών θα καταρρεύσει» μαζεύτηκε από τον ίδιο τον Μητσοτάκη  -που ακόμη και στον Τραμπ δηλώνει «πρεσπαδόρος»,- κατά το όρο φιλικής του στήλης. 

Τι να κάνει κι ο Άδωνις το καταπίνει και χάνει το κοινό του, ενώ  τη χάσαμε τη Μακεδονία πατριώτη..…

Τι του μένει; Το μεταναστευτικό. Αλλά και εκεί είναι υποχρεωμένος να  μετράει τα λόγια του. Πάνε τα παλιά μεγαλεία που περνούσε στη ΝΔ τη γραμμή του «να τούς κάνουμε τη ζωή δύσκολη για να μην έρχονται, ή να φύγουν».

Τώρα κατά τον ίδιο τον Μητσοτάκη για τις αφίξεις μεταναστών δεν φταίει ο Τσίπρας που δεν φυλάει τα σύνορα. Και ο Άδωνις θα γίνει περίγελος αν αρχίσει τα ίδια με την κατάσταση στο Αιγαίο.

Ότι εμφανίσθηκε ναυάγιο με θύματα μετανάστες στο… Ιόνιο  στην παραζάλη του του φάνηκε σαν μάνα εξ .ουρανού. Άλλο Παξοί, άλλο Σάμος. Και έβγαλε αυτά που έχει μέσα του για τους «λαθρομετανάστες». 

Γάτος όμως: «Τόσο  καλά προετοιμασμένοι είναι που γνώριζαν ότι λειτουργεί και το 112».  Μιλούσε για ανθρώπους που μόλις είχαν χάσει τη ζωή τους και αποφαίνονταν ότι «έχουμε έχουμε πέσει θύμα ομαδικής προσπάθειας αλλοίωσης της χώρας». Γεια σου χαρά σου Ακροδεξιά…

Προφανώς για να μην υστερήσει απέναντι στον φίλο του -και συνάδελφο του στις τηλεπωλήσεις θαυμάτων -Κυριάκο Βελόπουλο , που τον  μνημονεύει κάθε τόσο στα ίδια περιθωριακά κανάλια , που είχε σταδιοδρομήσει και ο ίδιος.

Δεν ξέρουμε ποιος έπιασε από το αυτί τον Γεωργιάδη και και αναγκάσθηκε ώρες αργότερα να συλλυπηθεί «τους  ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους».  Λες και νωρίτερα  που τους χλεύαζε την είδαν χάσει λιγότερο.

Αλλά το χούι δεν φεύγει: και στη νέα δήλωση μίλησε για “λαθρομετανάστευση”.  Και πούλησε τρέλα: δεν μπήκε «σε αντιπαράθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ για νεκρούς ανθρώπους». Ρίχνοντας το ανάθεμα στην Γεροβασίλη και τον Χαρίτση που τον ξεφώνισαν γι’ αυτά που είπε -όχι στον εαυτό του που τα είπε.

Συμπέρασμα: Ο Άδωνις κλονίζεται. Από τη μέρα των εκλογών που είδε στην κάλπη τη σκόνη του Κωστή Χατζηδάκη, -αυτός που έβγαζε και άλλους βουλευτές-, δεν αισθάνεται καλά.  Για όσα είπε για τους Παξούς «έξεστι Κλαζομενίοις ασχημονείν» -κατά τη διατύπωση που δένει με την αρχαιολατρία που εμπορεύεται.