Πρόστιμα και πανδημία: από τον Εξαδάκτυλο στον Χρυσοδάκτυλο!

Του Παναγιώτη Τζανετή

Υπάρχει κάτι που αναβλήθηκε λόγω κορονοϊού! Είναι ο ποδοσφαιρικός αγώνας super league 2, AEK B’ – Αστέρας Βλαχιώτη. Οι Έλληνες παρακολουθούν άναυδοι πολιτικούς, από αυτούς που θα άδειαζαν το Μάτι σε 30’, να πηγαινοέρχονται στα κανάλια «ταπί και ψύχραιμοι». Εκεί, κανείς δεν τους ρωτά που θέτουν πλέον τον πήχη της καταστροφής ή αν έχασαν τον ύπνο τους.

Πάντως στις 4/11, στην συνέντευξη στον κ. Πρετεντέρη, ο κ. Πρωθυπουργός έλεγε πως καταστροφή θα θεωρούσε το να έχουν φθάσει οι διασωληνωμένοι τους εξακόσιους, όπως πέρσι (στο Bergamo I). Σήμερα με ολικό αριθμό απροσδιόριστο, δεδομένου ότι είναι αμέτρητοι οι διασωληνωμένοι εκτός, ποιος είναι άραγε ο πήχης;

Ίσως στο σημερινό Bergamo II, το στοίχημα είναι πια το να μην γίνουν περισσότεροι οι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ, από τους διασωληνωμένους εντός ΜΕΘ. Όπως θα έλεγε και η κα Νίκη Κεραμέως, 50% + 1.

Σκυταλοδρομία επιθετικής αθλιότητας

Σε αντίθεση με την πολιτική κι επιστημονική παράλυση, αναδύεται μια επιθετική ρητορική αθλιότητα, με μορφή σκυταλοδρομίας. Αναλαμβάνουν διάφορες τηλεπερσόνες, πολλές από τις οποίες έχουν περάσει πια την γραμμή και λογίζονται για πολιτικοί (εντός, εκτός κι επί τα αυτά).

Δεν πρόλαβε να τελειώσει ο «ΜΗ ΣΩΣΟΥΝΕ» και τον καλύψανε οι υπεράνοσοι αστυνομικοί του κ Σκέρτσου, που τους πλάκωσε ο κ Μπάμπης Παπαδημητρίου ο οποίος ξέρει να διασωληνώνει εκτός κι ο κ. Εξαδάκτυλος που μας εμπιστεύτηκε ότι διαφέρουν τα κριτήρια διαλογής για το ποιος θα μπει σε ΜΕΘ, μεταξύ εμβολιασμένου και ανεμβολίαστου. Στο τέλος νατος πάλι ο «ΜΗ ΣΩΣΟΥΝΕ» να σχολιάζει οn camera την είδηση περί πλειστηριασμού κλίνης ΜΕΘ στον Άγιο Παύλο Θεσσαλονίκης, όπου δήλωσαν οι αρμόδιοι ότι «νομίζουν» πως την ίδια αγωγή παίρνουν κι οι εκτός ΜΕΘ με τους εντός! Προφανώς είναι κάλπικα τα νομίσματα τους. Κι ο «ΜΗ ΣΩΣΟΥΝΕ» περιχαρής να χαριεντίζεται και να χασκογελάει, μιλώντας για χιλιάδες αποτρέψιμους θανάτους.

Ο Γερμανός ψηφοφόρος ποτέ δεν συγχώρεσε τα ανάρμοστα γελάκια του υποψήφιου καγκελάριου του CDU, κ Armin Laset, κατά τις ημέρες της φονικής πλημμύρας και τον έστειλε στις εκλογές αδιάβαστο. Ο Έλληνας δυσκολεύεται να πιστέψει στα μάτια του και να αποδεχθεί ότι το κράτος του, όταν αυτός βρεθεί στην ανάγκη του, θα τον αντιμετωπίσει σαν την μικρή Όλγα του Κερατσινίου. Κι όμως η κτηνωδία είναι πλέον main stream κι όχι κάποιο τέρας-εξαίρεση, απλώς λείπει η Hannah Arendt για να το εξηγήσει.

Από τον εξαδάκτυλο στον Χρυσοδάκτυλο

Αντιθέτως προς τους κεκράκτες, με το αρμόζον ύφος αλλά με έκδηλη την αμηχανία επί της ουσίας, ο κ. Πρωθυπουργός, ανακοίνωσε ότι θα ρίξει στην μάχη της πανδημίας από τέλη Γενάρη και την εφορία! Με την προσδοκία να προσθέσει ο οικονομικός εξαναγκασμός των άνω των 60, κάποια ανοσία από Μάρτη, όταν δηλαδή το φονικό κύμα θα έχει παρέλθει. Του διέφυγε ότι μέχρι τότε θα έχουν λείψει αρκετές χιλιάδες νέων θυμάτων.

Η ΑΑΔΕ εκδίδει κανονιστικές αποφάσεις που αφορούν στην φορολογική νομοθεσία και έχει ως αρμοδιότητες τον εντοπισμό φαινομένων φοροδιαφυγής, λαθρεμπορίου και παραοικονομίας. Τώρα αναλαμβάνει και τον εμβολιασμό! Πιο αταίριαστο ακόμη κι από την περίοδο του λοιμωξιολόγου Χαρδαλιά, ωστόσο ταιριαστό στο ορμπανικό πνεύμα και βολικός πολιτικός αντιπερισπασμός, στην γνωστή γραμμή του διαχασμού. Πρακτικώς, θα αποδώσει όσο και η επιβληθείσα από μηνών επιβάρυνση των ανεμβολίαστων με το κόστος των δέκα rapid tests ανά μήνα. Απλώς από την έμμεση φορολόγηση των ανεμβολίαστων περνάμε στην άμεση, προσθετοντας ένα κατοστάρικο τον μήνα ακόμη.

Το copyright υποτίθεται πως ανήκει στον ιατρό Εξαδάκτυλο, που σαν λαγός το εκστόμισε σε μια κάμερα προ δεκαημέρου. Η υλοποίηση θα ανατεθεί στο κράτος Χρυσοδάκτυλο. Θα περισσέψουν οι πομφόλυγες στις πολιτικές συζητήσεις για την πανδημία και μπορεί κανείς να μην προσέξει πως το εικοσιένα θα φύγει με το εικοσιένα μπροστά. Έτσι είναι αν έτσι νομίζετε!

Συμπέρασμα

Οι συνεχείς προκλήσεις, η πολιτική πόλωση, το να πουλάς τρέλα και ακρότητα, το να βαθαίνεις τον διχασμό επιδιώκει να επιτύχει την κομματική αντισυσπείρωση, μπροστά στην κλιμακούμενη κριτική. Φυσικά, οι λογής-λογής τυμπανιστές εκτελούν οδηγίες. Είναι δηλαδή φύσει αλλά και θέσει, κύμβαλα αλαλάζοντα. Το κρυφό απειλητικό μήνυμα προς τους δικούς τους, είναι: Προσέξτε καλά και μην κριτικάρετε τον Μωυσή, γιατί έρχεται ο Τσίπρας!

Παιδιά, φύγετε εσείς σιγά-σιγά και διακριτικά, κι ας έρθει όποιος θέλει. Επειδή ο κ. Σαμαράς το έκανε ήδη το 2012, ας έρθει τώρα ο κ. Κακλαμάνης, ο κ. Μάνος, ο κ. Κύρτσος, ο κ. Βενιζέλος, έστω κι ο κ Βασίλης Κικίλιας …

AΠΟ ΤΟ DOCUMENTO