Πρώτη περιοδεία από Τσίπρα σε Ρώμη και Παρίσι- Αρχές του 2024 η ίδρυση του Ινστιτούτου

Toυ Βασίλη Σκουρή

Ονόματα έκπληξη στο Διοικητικό Συμβούλιο- Το …μαοϊκό “από την περιφέρεια κυκλώνει το κέντρο” θυμίζει η στρατηγική του πρώην προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Αρχές του νέου έτους αναμένεται να ανακοινωθεί το Ινστιτούτο που ιδρύει ο Αλέξης Τσίπρας, με έδρα τα νέα του γραφεία στην οδό Αμαλίας, κοντά στις στήλες του Ολυμπίου Διός.

Το Ινστιτούτο είναι σαφές πως θα συσπειρώσει γύρω του σειρά αξιόλογων προσωπικοτήτων της χώρας και του εξωτερικού, καθώς στο Διοικητικό του Συμβούλιο θα συμμετέχουν πρόσωπα- έκπληξη. Παράλληλα, θα παράξει και θα εξειδικεύσει σειρά προτάσεων για τα σύγχρονα προβλήματα, το μέλλον της χώρας, αλλά και της σύγχρονης αριστεράς, ενώ θα εμβαθύνει σε ιδεολογικά προβλήματα και σε θέματα εξωτερικής πολιτικής και οικονομίας. Για πολλούς, μάλιστα, αποτελεί και τη βάση για ένα νέο κόμμα στο απώτερο μέλλον, αν και ο Αλέξης Τσίπρας παραμένει στον ΣΥΡΙΖΑ, όπως σηματοδότησε με τη συμμετοχή του στην τελευταία Κοινοβουλευτική Ομάδα όπου μίλησε ο πρόεδρος του κόμματός του Στέφανος Κασσελάκης. Συμμετοχή που καταδεικνύει ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν παραιτείται από το δημιούργημά του και θα συμβάλλει και στο μέλλον ώστε να μην επέλθει εκφυλισμός.

Ο Αλέξης Τσίπρας, πάντως, από τη Δευτέρα και για ένα δεκαήμερο περίπου, θα πραγματοποιήσει επισκέψεις σε Ρώμη και Παρίσι, όπου θα έχει συναντήσεις με διανοούμενους και με εκπροσώπους κομμάτων από το χώρο της πληθυντικής αριστεράς.

Η τακτική του τέως προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ μάλλον θυμίζει την τακτική του …Μάο -από την περιφέρεια (από το εξωτερικό) …κυκλώνει τη χώρα!

ΑΠΟ ΤΟ IENERGEIA.GR