«Τα Σημάδια του Ουρανού» -Προβολή ντοκιμαντέρ από το ΠΙΟΠ

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) συνεχίζει τις προβολές του μηνιαίου κύκλου με τίτλο «Απογεύματα με ελληνικά ντοκιμαντέρ»,στο κτήριο του Ιδρύματος, στον Ταύρο με επιλεγμένα ντοκιμαντέρ της εγχώριας κινηματογραφικής παραγωγής.

Στο πλαίσιο αυτό, τη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2023 (ώρα 18:30) προβάλλεται το βραβευμένο ντοκιμαντέρ «Τα Σημάδια του Ουρανού» (Whispers of the Sky | Ελλάδα | 2016 | Διάρκεια: 70′), σε σενάριο-σκηνοθεσία Μάρως Αναστοπούλου. Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση με τη σκηνοθέτρια.

Η ταινία μάς μεταφέρει στην Αμοργό όπου οι άνθρωποι μοχθούν κι απολαμβάνουν τη ζωή με το δικό τους μοναδικό τρόπο. Ο καπετάν Κωνσταντής και ο Λεωνίδας ο βοσκός έχουν ζήσει όλη τους τη ζωή σε αυτή τη μικρή γωνιά της γης κι όμως δεν γνωρίζονται. Η καθημερινότητά τους καθορίζεται από μια κοινή παράμετρο: τα σημάδια του ουρανού. Οι Αμοργιανοί κουβαλούν γνώσεις αιώνων για την πρόβλεψη του καιρού. Είναι τα σημάδια του ουρανού, οι άνεμοι, τα αστέρια, τα σύννεφα και η θάλασσα που τους μηνύουν για το αύριο. Ο αέναος κύκλος της ζωής είναι ο κύκλος των εποχών, της γέννησης και του θανάτου μα και μία διαρκής υπενθύμιση της απλής ομορφιάς που πλέει ανενόχλητη γύρω μας.

Η ταινία έχει αποσπάσει, μεταξύ άλλων, το Βραβείο της Διεθνούς Επιτροπής Κριτικών Κινηματογράφου (Fipresci) στο 18ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης και το 1ο Βραβείο Ελληνικής Ταινίας Μεγάλου Μήκους και Σκηνοθεσίας στο 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Ιεράπετρας.

Δείτε το trailer εδώ

Η είσοδος είναι ελεύθερη. Απαραίτητη η κράτηση θέσης.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ, στο τηλέφωνο 210 3418051, (Δευτέρα-Παρασκευή, 10:00-17:00).

ΠΙΟΠ | Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ

Δωρίδος 2 & Λεωφόρος Ειρήνης 14,Ταύρος /Τ: 210 3418051 | www.piop.gr