Ραχήλ Μακρή: η αδελφή της Ζωής!

Η Ραχήλ Μακρή στα κάγκελα της ΕΡΤ

Του Γ. Λακόπουλου

Η Ραχήλ Μακρή στα κάγκελα της σφραγισμένης ΕΡΤ με τζιν και αθλητικά παπούτσια -και κάτω η Ζωή Κωνσταντοπούλου.  Και να το έχει ξεχάσει κανείς το θύμισαν  αμφότερες στην ανάκριση του Λάμπη Ταγματάρχη. Αυτή η  εικόνα  είναι σήμα κατατεθέν της.

Άλλωστε η εικόνα  την ανέδειξε από την πρώτη στιγμή που μπήκε στη Βουλή . Οι κοντές φούστες τα στενά μπλουζάκια και τα μοδάτα σύνολα συγκέντρωσαν τα φλας των φωτογράφων προτού οι <τσιρίδες> της συγκεντρώσουν την προσοχή των δημοσιογράφων

Αλλά αυτό που την έστειλε στο κέντρο της δημόσιας προσοχής ήταν η φιλία της με τη Ζωή  – προτού εγκαταλείψει τον Καμένο. <Τη θεωρώ αδελφή μου> είπε.
Ότι της άρεσε ως τύπος και ο Βαρουφάκης έρχεται και δένει.

Κατά τα λοιπά η Ραχήλ είναι το πιο περίεργο είδος στο τσίρκο του σύγχρονου πολιτικού βίου. Με σπουδές που άρχισαν από τα ΤΕΙ και ολοκληρώθηκαν στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο, έπιασε δουλειά στο υπουργείο Περιβάλλοντος και το 2012 βρέθηκε στην πολιτική ως βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Αλλά το μικρό κόμμα του Καμένου δεν τη χωρούσε. Κι ύστερα από καυγάδες και σπόντες εκατέρωθεν με τον αρχηγό, αναχώρησε . Αλλά όχι για τη ΝΔ όπως θα περίμενε κανείς. Προσχώρησε στον ΣΥΡΙΖΑ και άφησε άναυδο το πανελλήνιο με την πρώτη θέση που πήρε στην Κοζάνη. Έχει ρεύμα.

Είναι παντρεμένη και μητέρα δυο παιδιών. Ο 8χρονος ο γιος της θα ‘θελε να κάψει τη Βουλή, αλλά όχι με τη μητέρα του μέσα. Απλώς δεν αντέχει τη συνεχή απουσία της από το σπίτι .

Καλοντυμένη πάντως, ως τα όρια της πρόκλησης, δεν έχει να προσκομίσει πολλά στα πάνελ που συμμετέχει, πλην της ξανθιάς αυθάδειας η οποία εμποτίζει τον ορμητικό λόγο της. Εάν με κάποιο τρόπο απαγορεύονταν στους πολιτικούς να είναι επιθετικοί, η Μακρή θα εξαφανίζονταν – δεν έχει άλλο τρόπο να υπάρχει.

Της αρέσει να τη θεωρούν ντίβα της πολιτικής, αν κριθεί από τις φωτογραφίσεις της σε λάιτ περιοδικά– έστω και αν δίπλα κάποιοι βάζουν και τον όρο <λούμπεν>. Θέλει να είναι ελεύθερο πνεύμα και διαρκώς ωραία, αλλά φοβάται να κάνει πλαστική και μπότοξ παρ ότι <έχει ένα φίλο που ασχολείται με αυτά και την παρακαλάει >
Εκτός από τα χτενίσματα η μόνη επέμβαση που έχει κάνει επάνω της είναι ένα τατουάζ στο χέρι της: μια περικεφαλαία των Σπαρτιατών πολεμιστών και ένα <λ> των Λακεδαιμονίων. Παρακολουθεί Φόρμουλα1 και οδηγεί σπινταριστά ακούγοντας Παντελίδη, αλλά δηλώνει και ότι διαβάζει Καρυωτάκη.

Ίσως εκείνο το ποίημα που λέει .. <φθονώ την τύχη σας προνομιούχα πλάσματα, κούκλες ιαπωνικές…> κλπ- να μην το πούμε ολόκληρο

Πώς από τα δεξιά της Δεξιάς βρέθηκε στα Αριστερά της Αριστεράς είναι ένα θέμα που δεν δείχνει να την απασχολεί και δικαίως: τους Συριζαίους πρέπει να απασχολεί. Ακόμη και αν αποφασίσουν κάποια στιγμή να τελειώνουν με τον Καμένο η κυρία θα τους μείνει- ενθύμιον της ετερόκλιτης συμμαχίας με την οποία ασκούν την εξουσία.

Μερίδιο σ΄ αυτήν την εξουσία η Ραχήλ δεν πήρε– ακόμη- ενώ αν είχε μείνει στους <ψεκασμένους> μπορεί να τοχε τσιμπήσει το υφυπουργειάκι- όπως οι άλλες που έμειναν πιστές στον αρχηγό Πάνο. Αλλά δεν δείχνει να την απασχολεί καθώς η υπεράσπιση των αρχών του ΣΥΡΙΖΑ χωρίς να τις συγχέει με τις αρχές των Ανεξάρτητων Ελλήνων είναι τώρα το μέλημά της. Τα καταφέρνει εξαίρετα- κάτι που δεν είναι ό,τι καλύτερο για τους ινστρούχτορες της Κουμουνδούρου.

Μονίμως θορυβώδης στη Βουλη δεν έχει πρόβλημα να σηκώσει πανό ή να αλλάξει μπινελίκια με τους άλλους. Συχνά η παρουσία της στην αίθουσα θυμίζει ένα διάλογο του Τσόρτσιλ με μια κυρία στη Βουλή των Λόρδων. Όταν του πέταξε < Αν ήσουν άνδρας μου θα σου έριχνα δηλητήριο στον καφέ> της απάντησε: <Αν ήμουν άνδρας σου θα τον έπινα>

.