Σκάνδαλο υποκλοπών: Τι είπαν στην Pega Ράμμος και Μενουδάκος

Η είδηση βρίσκεται στη δήλωση του προέδρου της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, Κ. Μενουδάκου ότι έχουν εντοπιστεί τουλάχιστον 300 sms που περιείχαν λινκ με το οποίο μολυνόταν το κινητό με το παράνομο λογισμικό Predator τα οποία στόχευσαν σε περίπου 100 άτομα.

Ο Χρ. Ράμμος δήλωσε από την πλευρά του ότι ομόφωνα η ΑΔΑΕ θεωρεί πως ακόμη και με τον νέο νόμο 5002/2022 της ΝΔ, εξακολουθούν να υφίστανται οι αρμοδιότητες της Αρχής να κάνει ελέγχους, είτε μετά από καταγγελία πολίτη είτε αυτεπάγγελτα.

Ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ δήλωσε δε ότι κατά τις έρευνες της Ανεξάρτητης Αρχής εντοπίστηκε αριθμός τηλεφώνου από το οποίο φαινόταν να προέρχεται το λινκ-φορέας του Predator.

Μέσα από σειρά ελέγχων «φτάσαμε σε συγκεκριμένο αριθμό, προχωρήσαμε πολύ. Βρήκαμε τραπεζικό λογαριασμό του προσώπου που τον έχει χρησιμοποιήσει … ενημερώσαμε την Εισαγγελία Πρωτοδικών, καθώς είναι κακουργηματική πράξη. Συνεχίζουμε περαιτέρω και σε αυτή την περίπτωση» όπως και σε άλλη μία από τις 2 περιπτώσεις με Predator που χειρίζεται η ΑΔΑΕ.

Ο κ. Ράμμος είπε επίσης ότι επισήμως, η ΑΔΑΕ γνωρίζει δύο περιπτώσεις προσώπων που έχουν στοχοποιηθεί ταυτόχρονα από άρση απορρήτου με εισαγγελική διάταξη (δηλαδή από την ΕΥΠ) όσο και με κακόβουλο λογισμικό Predator, αλλά καθώς προχωρούν οι έρευνες «δεν αποκλείεται να βρούμε και άλλα».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης ο οποίος ξεκαθάρισε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η συγκάλυψη του παρακράτους που η ίδια δημιούργησε.

«Σε οποιαδήποτε ευρωπαϊκή χώρα που λειτουργεί εύρυθμα το κράτος Δικαίου, θα είχαν κληθεί να λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη και ο κ. Δημητριάδης (ανιψιός του πρωθυπουργού) και η κα Βλάχου (εισαγγελέας ΕΥΠ) και ο κ. Κοντολέων (πρώην επικεφαλής της ΕΥΠ)”.