Στέλιος Κούλογλου: “Ο Κασσελάκης έχει δεξιές θέσεις στην οικονομία και ακολουθεί τακτικές ακροαριστερού κόμματος!”

«Είπαν στον κ. Κασσελάκη ότι πρέπει να εμφανίζεται ως αριστερός, ειδικά μετά τον σάλο που προκάλεσαν οι δηλώσεις του στο ΣΕΒ», δήλωσε ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου, μιλώντας στα Παραπολιτικά FM και στους Δ. Τάκη και Χ. Κοραή. «Η προσπάθεια αυτή δεν είναι ειλικρινής και για αυτό έκανε μια δήλωση για τον Σημίτη, πολιτικά και θεσμικά λάθος».

«Πολιτικά, γιατί όταν θέλεις να κάνεις προγραμματική συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ δε μπορείς να βρίζεις τον πρώην πρωθυπουργό του. Με αυτή τη στάση καταστράφηκε το κλίμα συνεννόησης που αναπτύχθηκε στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Θεσμικά, όταν είσαι αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τιμάται σε μια εκδήλωση ένας πρώην πρωθυπουργός, πρέπει να πας στην εκδήλωση διατηρώντας φυσικά τις απόψεις σου. Ο κ. Κασσελάκης δεν είναι αρχηγός της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αλλά της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Πως θα κερδίσεις το κέντρο και τις εκλογές με αυτή την στάση απέναντι στον κ. Σημίτη;

Ο Στέφανος Κασσελάκης έχει δεξιές θέσεις στην οικονομία και ακολουθεί τακτικές ακροαριστερού κόμματος! Αυτό καλλιεργεί μια αλλοπρόσαλλη κατάσταση μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ, όπου πλέον στρέφονται όλοι εναντίον όλων».

Σχολιάζοντας τις επαφές του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στις Βρυξέλλες, ο Στέλιος Κούλογλου είπε ότι στο Ευρωκοινοβούλιο, «διοργάνωσα μια εκδήλωση για το ναυάγιο της Πύλου και ο κ. Κασσελάκης που συνομίλησε με ορισμένους καλεσμένους μου, έδειξε να μη γνωρίζει για σημαντικά πράγματα για το προσφυγικό, όπως παραδείγματος χάριν τις επαναπροωθήσεις.

Το ίδιο φάνηκε να ισχύει και για τα ευρωπαϊκά θέματα για τα οποία ενημερώθηκε. Θέλει να μάθει, αλλά δε μπορεί ένας αρχηγός αξιωματικής αντιπολίτευσης να ξεκινά από το άλφα-βήτα. Θα έπρεπε να γνωρίζει κάποια στοιχειώδη πράγματα για την πολιτική κατάσταση, την ιστορία της Ελλάδας, της ΕΕ, της Αριστεράς. Δεν μπορεί να παίξει το ρόλο του αρχηγού αξιωματικής αντιπολίτευσης, αν δε ξέρει βασικά πράγματα. Για αυτό έχει οδηγηθεί σε αδιέξοδο».

«Τα κόμματα διατηρούνται και μετά την αλλαγή ηγεσίας», επισήμανε ο Στέλιος Κούλογλου για την κρίση στον ΣΥΡΙΖΑ. «Με τον κ. Κασσελάκη, μετατράπηκε σε κόμμα μιας χρήσεως. Αλλά φυσικά η εκλογή του ήταν αποτέλεσμα της βαθιάς υπαρξιακής κρίσης και της πλήρους ιδεολογικής αποσύνθεσης του ΣΥΡΙΖΑ, που ξεκινά το 2015 με την υπογραφή του μνημονίου και συνεχίστηκε το 2019 με την ήττα που δεν αντιμετωπίστηκε ποτέ. Η συγκολλητική ουσία ήταν ο Τσίπρας, που όταν πια έφυγε κατέρρευσε το κόμμα».

Τέλος, ο ευρωβουλευτής τόνισε ότι «χρειάζεται ένα σύγχρονο κόμμα της Αριστεράς, που θα ασχοληθεί με τα πραγματικά προβλήματα της χώρας, με την κλιματική κρίση, την παραγωγική ανασυγκρότηση της Ελλάδας. Ο εθνικός πλούτος έχει πέσει. Έχουμε μικρότερο ΑΕΠ από το 2008-2009. Έχουμε γίνει ουραγός στην ΕΕ σε όλα, σε ποιότητα ζωής, σε μισθούς. Αυτά πρέπει να αλλάξουμε».

Ακούστε εδώ την συνέντευξη στο Παραπολιτικά FM