Έξοδος της τάσης Αχτσιόγλου και νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα: Αυξάνει η πίεση στην ομάδα Γεροβασίλη- Προς αποχώρηση και ο Δραγασάκης!

Toυ Βασίλη Σκουρή

Επιμένει στην αυτόνομη κάθοδο ο Πέτρος Κόκκαλης-  Απέτυχε η τακτική της ηγετικής ομάδας ότι οδηγώντας σε έξοδο τους διαφωνούντες θα αυξηθεί η ισχύς και η δημοτικότητα του προέδρου του κόμματος.

Νέα δεδομένα δημιουργεί η έξοδος της “τάσης Αχτσιόγλου” από τον ΣΥΡΙΖΑ και η δημιουργία νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας με επικεφαλής τον Αλέξη Χαρίτση, όπως κατ΄ αποκλειστικότητα σας ενημερώσαμε στις 20 Νοεμβρίου (ΕΔΩ).

Κατ΄αρχήν οι πληροφορίες επιμένουν πως οι βουλευτές που αποχωρούν άμεσα θα είναι οκτώ και μαζί με τους Τσακαλώτο και Πέρκα θα συμπληρώνουν άμεσα τον αριθμό των δέκα που απαιτούνται για την συγκρότηση Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Οι ίδιες πληροφορίες, μάλιστα, αναφέρουν πως εντός των προσεχών ημερών θα αποχωρήσει από τον ΣΥΡΙΖΑ και ενδέκατος βουλευτής προκειμένου να ενταχθεί στη νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα- στην οποία ίσως θελήσουν να ενταχθούν και οι δυο βουλευτές που αποχώρησαν από την “Πλεύση Ελευθερίας” της Ζωής Κωνσταντοπούλου. 

Με την έξοδο της τάσης Αχτσιόγλου η πίεση αναμένεται να μεταφερθεί στην ομάδα της Όλγας Γεροβασίλη, ιδίως όσο ο Στέφανος Κασσελάκης καταφέρεται εναντίον βασικών πολιτικών της κυβέρνησης Τσίπρα ή μιλάει για επιστροφή στην Ελλάδα των …νοικοκυραίων, θέση που μόνο οι πολιτικοί αντίπαλοι του ΣΥΡΙΖΑ θα εξέφραζαν!

Δεν είναι λίγοι, μεταξύ των οποίων και ο υπογράφων, όσοι υποστηρίζουν ότι σε μεσοπρόθεσμο χρόνο θα αποχωρήσει από τον ΣΥΡΙΖΑ και τρίτο κύμα στελεχών. Άλλωστε, η τακτική της ηγετικής ομάδας να οδηγήσει στην έξοδο όσων δεν ψήφισαν και άρχισαν να  αντιπολιτεύονται με το καλημέρα τον Στέφανο Κασσελάκη, προκειμένου ο πρόεδρος να αυξήσει την ισχύ και τη δημοτικότητά του, δείχνει να απέτυχε παταγωδώς. 

Οι πληροφορίες επιμένουν, επίσης, πως το επόμενο διάστημα θα αποχωρήσει από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ιστορικό του στέλεχος Γιάννης Δραγασάκης. Εφόσον οι πληροφορίες επιβεβαιωθούν το πλήγμα για την ηγεσία θα είναι πολύ μεγάλο.

Τέλος, οι εξελίξεις με την έξοδο της τάσης Αχτσιόγλου δεν επηρεάζουν τον Πέτρο Κόκκαλη, ο οποίος συνεχίζει το σχεδιασμό του για κάθοδο στις ευρωεκλογές με το “Πράσινο Αριστερό Κόμμα” που θα ιδρύσει σε σύντομο χρονικό διάστημα. 

ΑΠΟ ΤΟ IENERGEIA.GR