Ποιος θέλει να διαλύσει τον ΣΥΡΙΖΑ; Ο Κασσελάκης τον έκανε τσίρκο: εκφυλισμός της πολιτικής, ασυναρτησίες, γελοιοποίηση της Αριστεράς, εργαλειοποίηση του Τσίπρα, μπαλαμούτι και «αμερικανιές». Θα βρεθούν κομματικά μέλη να τον ψηφίσουν;

Γράφει ο Γιώργος Λακόπουλος

Πρόσφατα ο  Στεφ. Κασσελάκης έκανε την εξής ανάρτηση- δώστε προσοχή:

«Δε σκόπευα να δημοσιοποιήσω τι έκανα τη χθεσινή ημέρα.

Όμως ενημερώθηκα ότι ο κ. Οικονόμου είπε στον ΣΚΑΙ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να πάει στις πλημμυρισμένες περιοχές να «λερώσει» παπούτσια, «και ιδίως κάποιοι που έχουν έρθει από μακριά», εννοώντας εμένα.  

Εδώ είμαι δεν ήθελα όμως την ώρα που συμβαίνει μία τέτοια καταστροφή, εγώ να «διαφημίζω» την παρουσία μου.  Υπάρχουν κάποια πράγματα σημαντικότερα από μία υποψηφιότητα.

Να πας για να βοηθήσεις, να δώσεις δύναμη στους συνανθρώπους σου, να είσαι χρήσιμος. Βοήθησα όπου μπορούσα, όπως μπορούσα, ως ένας από τους χιλιάδες εθελοντές.

Οι εικόνες που αντίκρισα;  Ολόκληρες περιοχές σβησμένες απ’ τον χάρτη. Κόποι μιας ζωής πνιγμένοι. Αυτή η εικόνα δεν περιγράφεται με λέξεις.

Το μόνο που έχω να πω αυτή τη στιγμή είναι:  Όχι, δεν είναι όλα «διαχρονικές ευθύνες» ώστε στο τέλος να μην ευθύνεται κανείς»

Όποιος διαβάσει πρόχειρα, ενδεχομένως θα μείνει με την εντύπωση ότι ο  Κασσελάκης έσπευσε στην πλημμυρισμένη  Θεσσαλία, αλλά το έκανε… ινκόγκνιτο. Περίεργο για κάποιον που κάνει μόνο επικοινωνία,  να κρατάει μυστική μια δράση του.

Όποιος δώσει προσοχή στη δήλωση του όμως, θα διαπιστώσει ότι πουθενά δεν αναφέρει πότε πήγε, πού πήγε, τι έκανε, ποιους συνάντησε.

 Το αφήνει να ….εννοείται χωρίς να δεσμεύεται με αποδειξεις.  Άλλωστε δεν τον είδε κανένας. Πιθανόν δεν  ξέρει καν που είναι η Θεσσαλία.  Αλλά πουλάει μπαλαμούτι.

Είναι η επιτομή της καθημερινής λειτουργίας του υποψηφίου του ΣΥΡΙΖΑ που  ήλθε από το πουθενά. Να λέει τα πάντα, αλλά να μην λέει τίποτε. Να υπαινίσσεται, αλλά να μην μιλάει καθαρά. Να υπόσχεται, χωρίς να ξέρει γιατί ακριβώς μιλάει.

Από αυτή την άποψη είναι αδιανόητο αυτό που συνέβη στον ΣΥΡΙΖΑ,  μόλις άρχισε να ανιχνεύει το μέλλον του στη μετά Τσίπρα εποχή -με  την ανάδειξη νέας ηγεσίας. 

Είναι ό,τι λέει ο ίδιος ότι είναι

Όταν εμφανίσθηκε – από την Αμερική-  ο Κασσελάκης εντασσόμενος στο  ψηφοδέλτιο Επικρατείς, μόνο ως ανέκδοτο θα μπορούσε να πει κάποιος ότι  θα διεκδικήσει την ηγεσία.

Είναι περίεργο όμως, πως όταν εκδήλωσε τις φιλοδοξίες του, κανείς δεν του ζήτησε διαπιστευτήρια προστασίας του κόμματος.

Εκείνοι που έκαναν face control σε όποιον δημοκρατικό πολίτη ζητούσε να  εγγραφεί σε μια κομματική οργάνωση δεν ρώτησαν καν από πού κρατάει η σκούφια του, καταπίνοντας τις παραδοξολογίες του.

Έκτοτε, είναι ό,τι λέει ο ίδιος ότι είναι.  Και είναι τα πιο απίθανα πράγματα.

Εμφανίζεται ως φαβορί, ως  κατάλληλος άνθρωπος για τον ΣΥΡΙΖΑ και την Αριστερά, χωρίς να έχει σχέση ούτε με τον ΣΥΡΙΖΑ, ούτε για την Αριστερά.  Το αντιπαρέρχεται  με  την παρόλα « δεν προέρχομαι από το κόμμα, αλλά  από την κοινωνία». Ποια κοινωνία; Μπίζνες- πάντα αδιευκρίνιστες- έκανε στην Αμερική.

Από την πρώτη στιγμή δίνει παράσταση- συχνά κάνοντας τον τρελό του χωριού.  Ή δείχνει να έχει προγραμματιστεί εργαστηριακά για ένα ρόλο.

Δεν έχει ιδέα από πολιτική, πέρα από τον θαυμασμό που εκδήλωνε στον Κυριάκο Μητσοτάκη , αλλά… θαμπώθηκε από τον  Τσίπρα και τον εγκατέλειψε. Σα να πρόκειται για παρόμοια πολιτικά μεγέθη- ή για θέμα …αρέσκειας!

 Άβουλοι οι άλλοι υποψήφιοι δέχθηκαν να μετέχει στη κούρσα  για την ηγεσία, κάποιος τον οποίο γνωρίζουν μόλις τρεις μήνες, από τις ασυναρτησίες  που αραδιάζει για τον εαυτό του και τις ανοησίες που λέει για την πολιτική και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Εργαλειοποιεί κουτοπόνηρα τον  Τσίπρα, που τον έβαλε  στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας – ως… ρουσφέτι καθώς λέγεται- και εμφανίζεται ως συνεχιστής  που θα τιμήσει την κληρονομιά του. Επειδή  ξέρει «καλυτέρα αγγλικά»,  θα νικήσει τον Μητσοτάκη και θα γίνει «πρωθυπουργός με γραβάτα».  Καραγκιοζιλίκια. 

Ό,τι του φανεί του Λωλοστεφανή

Όσα αραδιάζει καθημερινά ο Κασσελάκης σε μια οργανωμένη επικοινωνιακή επίθεση πολιτικού μάρκετινγκ υποδηλώνουν σχέδιο στο οποίο απλώς απαγγέλλει τις ατάκες του ως περφόρμερ. Ανάθεμα και αν καταλαβαίνει τι λέει… Χωρίς επιτελείο, συνεργάτες , πολιτικά στελέχη ονειρεύεται να κυβερνήσει και οι άλλοι τον παίρνουν στα σοβαρά!

Η είσοδος του στη πολιτική στήνεται με παραλογισμούς,  αναπόδεικτους ισχυρισμούς για τον εαυτό του και φαντασιακές υπερβάσεις, που καταλήγουν σε συμπεριφορές και απόψεις προσβλητικές  για ένα κόμμα της Αριστεράς.

Σε κάθε περίπτωση αυτό που κάνει δεν είναι πολιτική, αλλά ένα παιχνίδι με τα  ΜΜΕ. Αρχικά τροφοδότησαν τη θολούρα για την προέλευση και την ταυτότητά του,  προβάλαν τις εξωφρενικές ιδέες του, τις οποίες εμφανίζει ως …πολιτική επικαιροποίηση της Αριστεράς, με τη οποία δεν είναι σχέση, εκτός από το αλαλούμ  σχέδιο …διακυβέρνησης που προβάλλει, αυτάρεσκα.

Όταν άρχισαν οι  δημοσιογραφικές έρευνες για  το παρελθόν του  δεν άλλαξε συμπεριφορά: απλώς  διαψεύσει με  νέους ισχυρισμούς  και επιμένει στο σενάριο του αυτοδημιούργητου που μπούχτισε με τον καπιταλισμό και αγωνίζεται εναντίον του  για να προστατεύσει το λαό.

Εμφανίσθηκε υπό την προστασία – ή στη θέση; -του Πολάκη, που ήδη έχει καταφέρει ισχυρά χτυπήματα για τη διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ.  Αυτοπροβάλλεται ως σωτήρας,  αραδιάζοντας ό,τι  του κατεβαίνει κάθε φορά, δίνοντας επιλεκτικές απαντήσεις ως  νέος Τσίπρας- με τη…συγκατάθεσή του.

Προκλητικός, αναιδής και σχεδόν υβριστικός απέναντι στις ιδέες και τα συμφραζόμενα της ιστορικής διαδρομής του κόμματος στο οποίο του επέτρεψαν να εμφανίζει ως επίδοξος επικεφαλής αραδιάζει σωρηδόν αλλοπρόσαλλους νεωτερισμούς -από κοινοτυπίες μέχρι παλαβομάρες. Από αντιλήψεις της Δεξιάς μέχρι επικίνδυνες θεωρίες, όπως η κατάργηση ης στρατιωτική θητείας.

Με ύφος “όλα τα σφάζει όλα τα μαχαιρώνει” εμφανίζει λύσεις που δεν μπορούν να υπάρξουν, πολιτικές που  δεν θα  υιοθετούσε ποτέ η Αριστερά,  και ταυτόχρονα παριστάνει το θύμα του Κεφαλαίου, με το οποίο διέκοψε τη  …συνεργασία, επειδή δεν άντεχε την εκμετάλλευση των  ανθρώπων.  Ό,τι του φανεί του Λωλοστεφανή.

Προκλητικός, αναιδής και σχεδόν υβριστικός

Ασεβής απέναντι στα ιερά και τα όσια της  Αριστερά εμφανίζεται και ως  ανάγωγος απέναντι σε συνυποψηφίους του. Η  Αχτσιόγλου υποδεικνύεται ως  βαλκάνια χωρική, ο Τσακαλώτος -που αντιλαμβάνεται τι είδους  μπίζνεσμαν ήταν- παρακάμπτεται και  για τον Στέφανο Τζουμάκα -με την αγωνιστική διαδρομή  και την προσωπική ακεραιότητα- είπε με χυδαίο ύφος ότι δεν τον  άκουσε στο συνέδριο γιατί …πήγε στην  τουαλέτα.  Εξυπνάδες της σειράς.

Βγαίνει στο προσκήνιο με επικοινωνιακές «αμερικανιές» και προβάλλει ως «πρόγραμμα» λίθους, πλίνθους και κέραμους ατάκτως ερριμένα, απαξιώνοντας την πολιτική, τον ΣΥΡΙΖΑ και τον δημόσιο διάλογο.   

Αναφέρει «ιδέες», και τις εγκαταλείπει την επόμενη, και αυτοπαρουσιάζεται ως… καθαρτήρας του μέλλοντος παπαγαλίζοντας φράσεις για διαφάνεια, λογοδοσία, αξιοκρατία, προστασία στους αδύναμους, κράτος που θα προσφέρει σε όλους τους πολίτες την ευκαιρία να διεκδικήσουν το όνειρο, άμεση δημοκρατία… από όλα είχε ο μπαξές

Επιχείρηση διάλυσης του κόμματος

Τσουβαλιάζει ό,τι έχει ακουστεί ως τώρα από πολιτικές δυνάμεις, διαφόρων αποχρώσεών και κοροϊδεύει τον κόσμο ως πολιτικός με συγκρότηση, στόχους και ιδεολογία. Η αυθαιρεσία της δημόσιας  παρουσίας τους παραπέμπει στον  Δελαπατρίδη, τον Κουταλιανό ή τον Καματερό και ένα μέρος των ΜΜΕ τον υποδέχεται με αγιογραφίες, όπως τον Κοσκωτά πριν από τέσσερις δεκαετίες. Παραδόξως τον έχουν αποδεχθεί και έμπειρα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακόμη και για τον ιδιωτικό βίο του μπερδεμένα τα λέει. Εμφανίζεται ως γκέι και λομπίστας της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας,  που ζει με τον σύντροφο του και θέλει να κάνει οικογένεια μαζί του, αλλά λέει:  «Είχα και καλή σχέση σχέση με μια κοπέλα από τα 21 μέχρι τα 26, μετά το πανεπιστήμιο. Δεν αυτοπροσδιορίζομαι ως bi, απλώς κάποιες φορές τα πράγματα είναι πιο ρευστά».

Οσάκις μιλάει για τον ΣΥΡΙΖΑ τα μπερδεύει: «Έχει καταντήσει να είναι στίγμα το να είσαι Συριζαίος, αλλά σας δίνω το λόγο μου ότι αυτό θα αλλάξει άμεσα».  «Θα πάψει να είναι το κόμμα του lobbying, το κόμμα των εσωκομματικών ανταγωνισμών, των προσωπικών εγωισμών και θα γίνει το κόμμα της κοινωνίας παντού.  Πώς; Αρκεί να εκλεγεί ο ίδιος. Θου Κύριε…

Για να μην απαντάει σε ερωτήσεις που αδυνατεί λέει διάφορα στον γάμο του Καραγκιόζη: « Τον ΣΥΡΙΖΑ δεν τον γνωρίζω από τα γεννοφάσκια μου. Γνωρίζω όμως ότι την Ελλάδα τη χρεοκόπησαν τα κόμματα του άλλοτε κραταιού δικομματισμού».

Καταγγέλλει ότι κάποιοι «αντιδρούσαν στο άνοιγμα στην κοινωνία, θεωρώντας το «δεξιά απόκλιση»., όπως θεωρούν και τη δική μου υποψηφιότητα, εμένα τον ίδιο».

Άλλα αντ’ άλλων. Αλλά επιμένει ότι θέτει υποψηφιότητα για Πρόεδρος «επειδή οι ψυχές αυτού του τόπου δικαιούνται την ευκαιρία να παλέψουν τους μηχανισμούς των συμφερόντων – και να τους κερδίσουν- δεν υπάρχει άλλος τρόπος παρά το άτομο αυτό να προέρχεται από την Αριστερά!

Το στελεχιακό δυναμικό του ΣΥΡΙΖΑ έχει υποστεί ένα είδος ιδεολογικής και πολιτικής λοβοτομής απέναντί του και δεν βλέπει ότι πρόκειται για επιχείρηση διάλυσης του κόμματος και διασυρμού της Αριστεράς.

Το ερώτημα είναι τι θα κάνουν τα απλά μέλη του… Δεν μπορεί να μην βλέπουν για τί ακριβώς πρόκειται και ότι όλο αυτό είναι σαν κάποιος να τους  κάνει πλάκα…