Στέλιος Πέτσας: Κόλπα

Του Γ. Λακόπουλου

Η επιδημία βρήκε την κυβέρνηση Μητσοτάκη τη στιγμή που διεκδικούσε τον τίτλο της χειρότερης κυβέρνησης της μεταπολίτευσης: μέσα σε έξι μήνες είχε τους πάντες απέναντί της.

Από τους εργαζομένους μέχρι τους σπόνσορες της. Κυρίως από την πραγματικότητα και τους αριθμούς.

Αφού τέλειωσε το πάρτι με τον προϋπολογισμό που της άφησε ο Τσίπρας, τα ταξίματα αποδείχθηκαν  μούσια, οι κωλοτούμπες διαδέχονταν η μια την άλλη -από το προσφυγικό και τις Πρέσπες μέχρι τα πρωτογενή πλεονάσματα- οι γκάφες ήταν στην ημερήσια διάταξη, τα διεθνή παραπατήματα του πρωθυπουργού επιζήμια και η ανάπτυξη κόλλησε το 1%.

 Ύστερα ήλθε ο κορονοϊός  και την ανάγκασε σε μια ακόμη κωλοτούμπα με το ΕΣΥ και την- καθυστερημένη- λήψη μέτρων που ως τώρα αποδίδουν. 

 Πού ακριβώς θα καταλήξει αυτή η υπόθεση θα το δουμε όταν τελειώσει και όπως θα τελειώσει.  Ακόμη και αν Μητσοτάκης προλάβει να κάνει εκλογές με τον  Αδωνι και τον Ψαριανό  από τη μια και τον Τσιόδρα από την άλλη στα ψηφοδέλτια.

Σ’ αυτό το διάστημα ο Στέλιος Πέτσας αποδείχθηκε αντάξιος πορτ παρόλ πρωθυπουργού του. Γι’ αυτό και δεν τον έστειλε στον πάγκο ακόμη και όταν έκανε πατάτες που τον εξέθεταν.

Όπως τότε που του ψιθύρισε κάτι και ο Μητσοτάκης εκτέθηκε προκαλώντας τον Τσίπρα με τα χέρια στη μέση να φέρει ένα χαρτί με δηλώσεις που ο Πέτσας έλεγε ότι δεν έκανε και ο Τσίπρας του το… έφερε.

Σ’ αυτό το διάστημα ο Πέτσας εξανέμισε τη συμπάθεια που είχε επιδειχθεί στο πρόσωπο του όταν ανέλαβε.

Χειρότερος από αυτόν δεν έχει ανέβει ποτέ σ αυτό το πόντιουμ και ο πρώτος που έδειχνε να το καταλαβαίνει ήταν ο ίδιος ο Πρωθυπουργός που σήκωσε από τον πάγκο για ζέσταμα την Πελώνη.

Η επιδημία το πάγωσε κι αυτό. Αλλά στη διάρκειά της ο Πέτσας -που από την καραντίνα με ενημέρωσε για το ενδοοικογενειακό κούρεμά του- παραμένει αυτό που ήταν και πριν: στρεψοδίκης.

Διαρκούντος του περιορισμού των πολιτών ο εκπρόσωπος του Πρωθυπουργού  μας εμπιστεύθηκε ένα κόλπο που συστήνει στους πιστούς  για να  μην χάσουν τη λειτουργία του Πάσχα, για την οποία δεν υπάρχει υπάρχει πρόβλεψη στο 13033:

«Παρεμπιπτόντως μπορείς να βγεις για φαρμακείο και στο γυρισμό να περάσεις και μια βόλτα και από την εκκλησία για ατομική λατρεία».

Άπαιχτο;

 Η κυβέρνηση επιμένει στους  απόλυτους περιορισμούς μετακινήσεων. Ορθά. Η αστυνομία κόβει πρόστιμα ακόμη και καθ’ υπερβολή.

 Άστεγοι γιατί δεν έμεναν… στο σπίτι. Εργαζομένη σε νοσοκομείο στην Κοζάνη 300 ευρώ γιατί βγήκε με το γιο της με το χαρτί του 11033, αλλά δεν είχε την ταυτότητά της. Κάτοικος στα Χανιά γιατί βρέθηκε έξω από την πόρτα του σπιτιού του.

Αλλά ο πορτ παρόλ του Πρωθυπουργού είχε σκονάκια για τους πιστούς. Εκτός της συμβουλής του να παρανομήσουν, τους έδειχνε και πώς να αμαρτήσουν.