Στέφανος Κασσελάκης: Καίσαρας

Γράφει ο Γιώργος Λακόπουλος

Τις επόμενες μέρες ο Στέφανος Κασσελάκης θα βρεθεί μόνος σ’ ένα στρατόπεδο. Ευκαιρία να ξανασκεφθεί, τίνος κόμματος ανέλαβε την ηγεσία και αν θέλει πραγματικά να παραμείνει.

Κατά τον Κυριάκο Μητσοτάκη οι κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ «έφτιαξαν έναν νόμο εναντίον του και τελικά στριμώχνει τον Κασσελάκη».

Ο νόμος απαγορεύει σε επικεφαλής κομμάτων να έχουν επιχειρηματικά συμφέροντα στο εξωτερικό – με εξωχώριες, ή άλλες εταιρίες.

Υποδηλώνοντας, ο Πρωθυπουργός, ότι ήταν «φωτογραφικός», ομολογεί ότι είχε – διά της συζύγου του – τέτοιου είδους δραστηριότητες στο εξωτερικό.

Τελικά γιατί δεν τον έπιασε, ως επικεφαλής της ΝΔ – οικογενειακώς, με τις offshore και το αδήλωτο σπίτι στο Παρίσι – όταν κυβερνούσε ο Τσίπρας και τον επικαλείται για τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, όταν κυβερνάει ο ίδιος, είναι μυστήριο.

Όπως είναι και πώς έφτασε ο ΣΥΡΙΖΑ – που κυβέρνησε καλά η άσχημα, αλλά μακριά από σχήματα «πολιτική και μπίζνες», «δημόσιο αξίωμα και μίζες», «πάρε τα λεφτά και τρέχα» και άλλα συναφή – να μπλέξει σε ιστορίες με υπεράκτιες εταιρίες…

Προφανώς η αίτια βρίσκεται στην αντίληψη που δείχνει να έχει ο Στέφανος Κασσελάκης στα μεγέθη «ΣΥΡΙΖΑ» και «Κασσελάκης».

Δίνοντας έμφαση στο δεύτερο, η σχέση τους μετατρέπεται σε αυγό του Κολόμβου: οφείλει ο Κασσελάκης να υπηρετεί την αποστολή του ΣΥΡΙΖΑ, ή ο ΣΥΡΙΖΑ την αποστολή του Κασσελάκη;

Με άλλα λόγια: το πολιτικό διακύβευμα στη χώρα είναι να επιστρέψει στην κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, ως φορέας συγκεκριμένης ιδεολογίας και πολιτικής, ή «να γίνει Πρωθυπουργός ο Κασσελάκης», ως πραγμάτωση της παιδιόθεν φαντασίωσης, που αποκάλυψε η οικογένειά του;

Σ’ αυτά τα ερωτήματα το σημερινό αφεντικό της Κουμουνδούρου απαντάει με ένα τρόπο που παραβλέπει ότι όποιος θέλει να πρωταγωνιστήσει στην πολιτική, ειδικά ως αρχηγός κόμματος της Αριστεράς, πρέπει να ζει σε γυάλινο πύργο.

Αλλιώς οδηγείται σε αυτοπαγίδευση – όπως δείχνουν ορισμένα παραδείγματα επίδειξης πλούτου που τον αφορούν:

-Αγοράζει πολυτελές διαμέρισμα στο Κολωνάκι, δηλώνει ότι στα 35 του «έχει λεφτά να ζήσει όλη τη ζωή του, χωρίς να εργάζεται» και οι εταιρίες του στέλνουν λεφτά στο κόμμα, όταν στενεύεται…

Πώς νοείται ο επικεφαλής του δεύτερου κόμματος, και εν δυνάμει Πρωθυπουργός να δηλώνει ότι «θα συζητήσει με τους δικηγόρους του και αν τον πιάνει ο νόμος θα πουλήσει τις εταιρίες που έχει στο εξωτερικό»;

Ποιες και πόσες είναι αυτές οι εταιρίες και γιατί δεν ρώτησε όταν αποφάσισε να ηγηθεί του κόμματος; Όχι του δικηγόρους βεβαίως – το θέμα δεν είναι νομικό. Αυτές οι δηλώσεις γίνονται, με παραστατικά στους θεσμούς, όχι με ατάκες σε συνεντεύξεις.

Τις επόμενες μέρες ο Στέφανος Κασσελάκης θα βρεθεί μόνος σ’ ένα στρατόπεδο. Ευκαιρία να ξανασκεφθεί, τίνος κόμματος ανέλαβε την ηγεσία και αν θέλει πραγματικά να παραμείνει – για το καλό και των δύο.

Πρωτίστως αν έχει ακούσει τι λένε για τον Καίσαρα: η γυναίκα του δεν αρκεί να είναι τίμια, πρέπει να φαίνεται κιόλας…

ΥΓ: Μετέχοντας στη σύγκρουση με την οικογένεια Μητσοτάκη, έχει συναίσθηση με ποιους έχει μπλέξει;

ΑΠΟ ΤΟ IEIDISEIS.GR