Στην “Κιβωτό της Θέμιδας” να δεις

Του Ιωάννη Δαμίγου

Στην “Κιβωτό της Θέμιδας” να δείς τι συμβαίνει, στο άλλο αμαρτωλό ίδρυμα υπό την ηγεσία με τον “πατέρα” Ισίδωρου. Οι διαρροές εκεί ελέγχονται με έρευνες και τα στεγανά διαφυλάσσονται καθώς στηρίζουν την ύπαρξη της ίδιας της κυβέρνησης. Άλλωστε ο πρωθυπουργός “Μαύρη τρύπα” είναι ο μόνιμος χορηγός και υποστηρικτής, παράλληλα με το … αδύναμο εκκλησιαστικό ίδρυμα, μέσω μισθολογικών και άλλων παροχών.

Δεν υπάρχουν ακόμα σοβαρές καταγγελίες και μαρτυρίες από έγκλειστους, δύσκολους και ατίθασους “εισαγγελείς”, που έχουν χάσει τον δρόμο του “δικαίου”, παρά μόνο ενδείξεις, πως υπομένουν κάποια μαρτύρια. Φήμες μόνο, πως υπόκεινται σε βασανιστήρια απομόνωσης και τιμωρητική παραμονή σε κελιά, όσο διατηρούν περίεργες και επαναστατικές ιδέες περί απόδοσης δικαίου και άλλων παρενεργειών, που έρχονται σε αντίθεση με το πραγματικό ιερό έργο αυτού του ιδρύματος.

Καθημερινά, αναγκάζουν τους “άμοιρους” εισαγγελείς να υπογράφουν απαλλακτικές αποφάσεις, απατεώνων και καταχραστών δημοσίου χρήματος. Τους εκβιάζουν με βάναυσες τιμωρίες, να καταχωνιάζουν έρευνες σκανδάλων, να παραγράφουν αδικήματα και να χαρακτηρίζουν ως αδιευκρίνιστα τα ποσά σε λογαριασμούς πολιτικών.

Τους αναγκάζουν να δέχονται κατάματα, εκτυφλωτικό άπλετο φως, που τελικά αποζητούν καρτερικά και συνηθίζουν το λυτρωτικό  σκοτάδι. Πριν την κατάκλιση, υπομένουν το τελευταίο βραδινό βασανιστήριο, καθώς ακούγεται από τα μεγάφωνα, η στεντόρεια φωνή του “πατέρα” Ισίδωρου, να αναφωνεί μέσα από σατανικά γέλια “Το μαχαίρι θα φτάσει στο κόκκαλο”!

Αυτά και άλλα, είναι η καθημερινότητα της αβάσταχτης ζωής των εισαγγελέων, που η μαύρη μοίρα τους έριξε στην ανάγκη αυτού του ιδρύματος. “Αργή” και βασανιστική! Στήριξη για καλύτερη ζωή των παιδιών της “Κιβωτού του κόσμου” και αγωνιστικούς χαιρετισμούς στο ίδρυμα “Κιβωτός της Θέμιδας”.