Στη σέντρα ο Μητσοτάκης από την Μέρκελ και τον… Δένδια

 Δυο φορές τις τελευταίες μέρες ο Κυριάκος Μητσοτάκης είδε να τον βγάζουν στη σέντρα. Μια στο εξωτερικό,  με την Άγκελα Μέρκελ και μια στο εσωτερικό με τον Νίκο Δένδια.

Το πρώτο το παρακολούθησε όλη η Ευρώπη. Ο  Έλληνας Πρωθυπουργός – ως «βαποράκι» του Βέμπερ -όπως σημείωσε το Α.Π-  διανοήθηκε να θέσει στη Σύνοδο Κορυφής την εξωφρενική ιδέα του για το «Πιστοποιητικό Εμβολιασμού».

 Όπως ήταν αναμενόμενο απερρίφθη. Και πίσω από την απόρριψη βρίσκεται προσωπικά η Καγκελάριος. Είχε ήδη προειδοποιήσει, μέσω του φίλου τους Προέδρου της Ρουμανίας, ότι δεν προτίθεται να δεχθεί ανατριχιαστικά μέτρα διαχωρισμού των ανθρώπων.

 Ο Μητσοτάκης για να διασωθεί λέει ότι θα το εφαρμόσει έστω μόνο στην Ελλάδα. Προφανώς παραβλέποντας ότι η Ελλάδα είναι τμήμα της Ευρώπης και ισχύουν οι κοινοτικές αποφάσεις.

Το μόνο που κέρδισε ήταν ένα ευστοχο σχόλιο από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ:

«Το ευρωπαϊκό συμβούλιο απέρριψε την καταφανώς προβληματική από πλευράς θεμελιωδών δικαιωμάτων πρότασή του και το μόνο που του μένει είναι ένα ακόμη πιστοποιητικό επιπολαιότητας και πολιτικής ανικανότητας».

Λίγο πριν το φιάσκο στις Βρυξέλλες είχε δεχθεί μια βολή στο δόξα πατρί από τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια. Με το πρόσχημα ότι απαντάει στις νύξεις ότι η διπλωματική σύμβουλος του Πρωθυπουργού Σουρανή τον παρακάμπτει είπε στη Βουλή:

« Η διπλωματική σύμβουλος του πρωθυπουργού είναι βεβαίως η διπλωματική σύμβουλος του πρωθυπουργού. Είναι όμως διπλωμάτης. Και υπό την διπλωματική της ιδιότητα, είναι υφισταμένη του εκάστοτε υπουργού Εξωτερικών. Και δεν νοείται να ασκεί πολιτική εν αγνοία του υπουργού Εξωτερικών. Και επί τούτου έχω και σαφή δήλωση ότι γνώριζα, ως μη έδει. Το έκανα αυτό, όχι για να πω το αυτονόητο, που οποιοσδήποτε καλόπιστος θα αντιλαμβανόταν. Αλλά ακριβώς, για υπογραμμίσω ότι σε κρίσιμες στιγμές, η αντίληψη ότι μπορεί να υπάρχουν διαφορετικές απόψεις ή ότι μπορεί να γίνονται πράγματα, εν αγνοία, είναι καταστροφική»

Όλοι κατάλαβαν ότι απευθύνεται προσωπικά για τον Μητσοτάκη. Μέρκελ και Δένδιας του έκαναν ένα μαλλί…