Στον ΣΥΡΙΖΑ, οι μηχανισμοί κέρδισαν και πάλι την πολιτική

Για ακόμα μια φορά μετά τα όσα έγιναν και ειπώθηκαν στη διαδικασία για ανάδειξη γραμματέα – αναπληρωτή γραμματέα και Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ δείχνουν ότι το κλίμα στην Κουμουνδούρου παραμένει άσχημο.

Ακόμα για μία φορά κυριάρχησαν οι μηχανισμοί και οι ομάδες απέναντι στην πολιτική, με αποτέλεσμα να μην δίνουν στον κόσμο αυτό που έχει ανάγκη, δηλαδή την πολιτική μέσα από προτάσεις.

Παππάς VS Τζανακόπουλου

Όλες οι πληροφορίες συντείνουν στο ότι ο Νίκος Παππάς «έφαγε» από γραμματέα τον Δημήτρη Τζανακόπουλο και ο Δ. Τζανακόπουλος «έφαγε» την ΠΑΣΟΚογεννή πρόταση του Ν. Παππά και των πέριξ αυτού, για γραμματέα.

Η μεταξύ τους κόντρα έχει μακρά πορεία στο χρόνο, καθώς ο Δ. Τζανακόπουλος δεν έχει ξεχάσει τη ριζοσπαστική τάση του κόμματος, σε αντίθεση με τον Ν. Παππά, ο οποίος έχει σε προτεραιότητα – από την περίοδο της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – τους …μουσαφίρηδες!

Σπίρτζης VS Παππά

Με την πρότασή του για την Ράνια Σβίγκου και τον Γιώργο Βασιλειάδη, ο Αλέξης Τσίπρας απέφυγε μια γερή κόντρα στο περιβάλλον του, καθώς διεκδίκησαν τη θέση του Γραμματέα και ο Χρήστος Σπίρτζης και ο Νίκος Παππάς, με τους δύο πολιτικούς να μην βρίσκονται στην καλύτερη περίοδο μεταξύ τους. Ταυτόχρονα οι δύο πολιτικοί διεκδικώντας τη θέση έριχναν στην πιάτσα ονόματα όπως αυτό της Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου, για να τα κάψουν!

Όλοι VS όλων

Τρανό παράδειγμα του εσωτερικού πολέμου στον ΣΥΡΙΖΑ είναι οι συλλογικότητες (Μπίστης – Θεοχαρόπουλος – Μαδεμλής – Κατσέλη – Παναγιωτόπουλος), οι οποίες έκαναν τις μοιρασιές, αρκεί να έχουν στα όργανα τουλάχιστον έναν δικό τους, όπως για παράδειγμα τη Ζωή Καρκούλια.

Μέσα από αυτές τις μοιρασιές έμεινε έξω ο Στέφανος Τζουμάκας, τον οποίο θέλει να κρατήσει μακριά ο μηχανισμός Παππά – Σπίρτζη, καθώς ο κ. Τζουμάκας σκέφτεται και λειτουργεί πολιτικά, ενώ παράλληλα μιλά και λέει αλήθειες που ενοχλούν.

Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε ότι η αδελφή του Αλέξη Τσίπρα, Ζανέτ, στην εφορευτική επιτροπή που βρισκόταν, έλεγε δημόσια τα ίδια με αυτά που είπαν και δημιούργησαν πρόβλημα ο Παύλος Πολάκης και ο πατέρας του Νίκου Παππά, Στέλιος, παρά το ότι ο αδελφός της Αλέξης, τους είχε μαλώσει!

Από το Politicabank.gr