Στουρνάρας: Τα 3 εκατ. ευρώ του Καλογρίτσα δεν πήγαν στο Documento

Τα 3 εκατ. ευρώ της CCC (οικογένεια Χούρι) που έλαβε ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας ουδέποτε κατέληξαν στο Documento δήλωσε ο Γιάννης Στουρνάρας καταθέτοντας στο Ειδικό Δικαστήριο.

Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, όπως μεταδίδει το documentonews.gr, ανέφερε πως τα χρήματα επεστράφησαν στον Καλογρίτσα στις 19 Ιανουαρίου του 2017. Δηλαδή δύο μήνες αφότου το Documento είχε κυκλοφορήσει τα περίπτερα.

Ειδικότερα, ερωτηθείς από τον δικηγόρο Γιάννη Μαντζουράνη, ενός εκ των συνηγόρων του Νίκου Παππά «για την πορεία των 3 εκατ. ευρώ και αν αυτά κατέληξαν στο Documento», ο Γιάννης Στουρνάρας απάντησε: «Τα 3 εκατ. ευρω δεν προκύπτει ότι πήγαν στο Documento».

Ο Γιάννης Μαντζουράνης συνέχισε να ρωτά:

Γ. Μαντζουράνης: Από το πόρισμα σας προκύπτει ότι από αυτά τα 3 εκατ. ευρώ που επεστράφησαν στον Καλογρίτσα κατέληξε έστω ένα ευρώ στο Documento;

Γ. Στουρνάρας: Όχι δεν προκύπτει.

O Στουρνάρας αποκάλυψε ακόμη ότι ο έλεγχος για τη διαδρομή των 3 εκατ. ευρώ έγινε έπειτα από εντολή της Βουλής.

«Ο Στουρνάρας κατέθεσε στο Ειδικό Δικαστήριο, ότι από τα περίφημα  3 εκατ. Καλογρίτσα ούτε ένα ευρώ δεν κατέληξε στο Documento. Επί 6 χρόνια ο Μητσοτάκης έχει σύρει το κόμμα του σε μια άθλια επιχείρηση λάσπης για να ενοχοποιήσει την εφημερίδα που τον αποκάλυπτε. Έτοιμες οι αγωγές» σημείωσε ο Κώστας Βαξεβάνης με ανάρτησή του στο Twitter.