Στο εδώλιο η δημοσιογραφία στην Ήπειρο

 Για όσους ξέρουν το ιστορικό του Τύπου στην Ήπειρο ο Κώστας Καλτσής είναι μυθικό πρόσωπο: μαχητικός, ασυμβίβαστος και απέναντι στις κατά καιρούς εξουσίες. Αυτό τον έφερε πολλές φορές στα δικαστήρια -για να αθωωθεί συνήθως.

Τώρα μπήκε στο στόχαστρο με αφορμή ένα ρεπορτάζ για το οποίο ιδιώτης που εμπλέκεται τον στέλνει  στο εδώλιο στις 2 και στις 8 Ιουνίου.

Η δίωξη στρέφεται και εναντίον όσων αναδημοσίευσαν τα ρεπορτάζ του Καλτσή- : ο Ν. Χατζηνικολάου (enikos.gr), ο Χρ. Βούζας (aftodioikisi.gr) και  η εφημερίδα «Δημοκρατία».

Το ρεπορτάζ του Καλτσή -στο www.stotapsi.gr  -κατέγραφε τις επί σειρά ετών απευθείας αναθέσεις της Περιφέρειας ,για μεταφορά προσώπων, φιλοξενίες κλπ.-εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, σε ανάδοχο που είχε ασυμβίβαστο..

Καθώς πολλές από αυτές τις πληροφορίες είχαν αναρτηθεί στη «Διαύγεια», ο ηπειρώτης δημοσιογράφος έθετε ερωτηματικά στον Περιφερειάρχη για λόγους εμφανώς δημοσίου συμφέροντος.

Αντί για τεκμηριωμένη απάντηση πήρε αγωγή μήνυση από τον  επιχειρηματία-.

Είναι μια υπόθεση τυπικής δημοσιογραφικής έρευνας για την οποία ο δημοσιογράφος στηρίχθηκε σε δημόσια έγγραφα. Το κρίσιμο δεν είναι οι αναθέσεις, αλλά η ενδεχόμενη διαπλοκή, λόγω συγγενικής σχέσης

Οι τοπικοί δημοσιογράφοι κρίνουν με αυτή την υπόθεση ότι η Περιφέρεια βάζει απέναντί τη δημοσιογραφία για υπόθεση που θα μπορούσε να κλείσει δίνοντας απλώς επαρκείς εξηγήσεις.