Συμφωνούν ο Φάμελλος και οι υποψήφιοι πρόεδροι του ΣΥΡΙΖΑ με τη δήλωση Παππά για την ηγεσία της Δικαιοσύνης;

Σε κάποια από τις συνεντεύξεις τους θα ερωτηθούν. Αν έχουν απάντηση, καλό είναι να την καταθέσουν από τώρα..

«Θα προκαλούσε μόνο γέλιο αν δεν ήταν τόσο επικίνδυνο για τη Δημοκρατία το εξόφθαλμο πολιτικο-δικαστικό «δούναι και λαβείν», που εξ αρχής γνωρίζαμε και σήμερα έγινε πραγματικότητα».

Είναι απόσπασμα από τη δήλωση του πρώην υπουργού και υποψηφίου πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Παππά μετά την επιλογή της νέας ηγεσίας της Δικαιοσύνης στα πρόσωπα της Ιωάννας Κλάπα-Χριστοδουλέα ως προέδρου του Αρείου Πάγου και της Γεωργίας Αδειλίνη, ως εισαγγελέως.

Ανεξάρτητα από την επετηρίδα, αμφότερες συγκέντρωσαν ισχυρές πλειοψηφίες στη διάσκεψη των προέδρων της Βουλής, και έχουν χειριστεί στο παρελθόν κρίσιμες υποθέσεις.

Ωστόσο η τοποθέτηση Παππά, υποδηλώνει ότι πήραν τα αξιώματα τους ως αντάλλαγμα της εμπλοκής τους στην προσωπική του δικαστική υπόθεση..

Η μια ήταν πρόεδρος του Ειδικού Δικαστηρίου που τον καταδίκασε και άλλη η εισαγγελέας του Δικαστικού συμβουλίου που τον παρέπεμψε.

Ο Νίκος Παππάς, δεν είναι πλέον κατηγορούμενος, για να του αναγνωρίζεται το δικαίωμα να υπερασπίζεται τον εαυτό του με τον τρόπο που κρίνει.
Υπάρχει τελεσίδικη απόφαση σε βάρος του. Και επειδή διεκδικεί την ηγεσία του δευτέρου μεγαλύτερου κόμματος τίθεται ένα θέμα: αν αυτή είναι η θέση του ΣΥΡΙΖΑ για τη νεα ηγεσία της Δικαιοσύνης.

Συμφωνούν με την εκτίμηση του , ο προσωρινός πρόεδρος Σωκράτης Φάμελος και οι υποψήφιοι Έφη Αχτσιόγλου, Ευκλείδης Τσακαλώτος και Στέφανος Τζουμάκας, ότι πρόκειται για «ανταμοιβή» των δυο δικαστικών λειτουργών για τη δίκη και την καταδίκη του;

Αν δεν πάρουν καθαρή θέση, ξεκινούν πολύ άσχημα την διεκδίκηση της κομματικής ηγεσίας.

Άλλωστε, δεν μπορεί, σε κάποια από τις συνεντεύξεις τους θα ερωτηθούν. Αν έχουν απάντηση, καλό είναι να την καταθέσουν από τώρα..

Γ.Λ.

ΑΠΟ ΤΟ IEIDISEIS.GR