Συνεπείς στην πολιτική αθλιότητα και απάτη

Του Γ. Τεκίδη

                                     

Αν για κάτι δεν μπορεί κανείς να κατηγορήσει αυτό τον απίθανο κυβερνητικό θίασο, είναι η συνέπεια στην πολιτική αθλιότητα, την πολιτική απάτη. Αφού ξεκαβαλίκεψε από τον Βουκεφάλα και άφησε κάτω την περικεφαλαία μαζί με την σάρισα, μια που στόχος επετεύχθη στις κάλπες της πατριδοκαπηλίας και το αφιονισμένο ασκέρι των Μακεδονομάχων τους είναι πια αχρείαστο, χθες στο Ευρωκοινοβούλιο ήρθε να μας υπενθυμίσει πως η απάτη ήταν και είναι αναπόσπαστο κομμάτι της.

Η ομάδα ευρωβουλευτών της ΝΔ αγκαλιά με τούς ακροδεξιούς ομοϊδεάτες τους, καταψήφισαν την έκθεση ενταξιακής πορείας της Β. Μακεδονίας. Ποιος ο λόγος της στάσης τους; . Θα μπορούσε κανείς να πει, πως μόνο αυτοί ξέρουν ή καλύτερα ο αρχηγός τους που  εδώ και τρία χρόνια κοροϊδεύει ευρωπαίους και γείτονες, όλο τον κόσμο, με το διατείνεται και δημόσια να δεσμεύεται πως σέβεται και υπεραμύνεται της συμφωνίας των Πρεσπών, την εφαρμογή της οποίας διακαώς επιθυμεί προς όφελος των δύο λαών, μα και της σταθερότητας στην περιοχή των Δ. Βαλκανίων.

Η…προδοτική, η…αντεθνική προ τριετίας συμφωνία που ξαφνικά και μετά το κλείσιμο των καλπών το 2019, ερμηνεύτηκε από την ξεδιάντροπη ακροδεξιά κυβέρνηση, ως εθνικά συμφέρουσα και χρήσιμη γιατί αυτό επιτάσσει το μικροκομματικό της συμφέρον και γιατί με τα εθνικιστικά της καμώματα στην διάρκεια εκείνων των διαπραγματεύσεων, έγινε καταγέλαστη και δακτυλοδεικτούμενη διεθνώς. Ο τραγέλαφος και η ξεφτίλα προσωποποιημένη στην συμπεριφορά και την στάση του κατά τα άλλα σοβαροφανούς πρωθυπουργού που συναγελάζεται, αγκαλιάζει και δημόσια δηλώνει στην πολιτική ηγεσία της γείτονος, ότι φροντίζει μέχρι και την λεπτομέρεια για την εφαρμογή της παραπάνω συμφωνίας και επιπλέον κάνει τα πάντα για την ένταξη της στην ΕΕ.

Και για να μην αφήσει απορίες και αμφισβητήσεις η κατάπτυστη τακτική τους, τακτική που παραπέμπει σε εκείνη του υπόκοσμου, πως εννοεί τις δεσμεύσεις και προθέσεις της η κυβερνητική καρικατούρα, αρνείται με έωλα προσχήματα να φέρει προς κύρωση στη βουλή τα τρία μνημόνια συνεργασίας που προβλέπει η συμφωνία και που ξεκαθαρίζουν ζητήματα και εθνικής σημασίας για τα οποία η χώρα μας χρόνια τώρα έδινε την μάχη δικαίωσης της.

Χθες, δε, περίτρανα απέδειξε η νεοφιλελεύθερη εγχώρια …συνέπεια με τη στάση της στο Ευρωκοινοβούλιο, πόσο σταθερά είναι στο πλευρό τους, προκειμένου να ενταχθούν στην ΕΕ. Ο Κυριάκος και ο εσμός των ακροδεξιών στις Βρυξέλλες, απέναντι σε όλο το πολιτικό φάσμα του ευρωκοινοβουλίου, συμπεριλαμβανομένου και του ΕΛΚ, καταψηφίζοντας την έκθεση που παρεμπιπτόντως εκθείαζε τίς προσπάθειες και την συνεπή στάση εκπλήρωσης των προϋποθέσεων προς ένταξη από την πλευρά της Β .Μακεδονίας.

Κι όμως Κυριάκος και λοιποί πατριδέμποροι πολιτικοί του συνοδοιπόροι, αν είχαν φιλότιμο, πολιτικό ήθος και συνέπεια, το κουράγιο και το θάρρος, πιστοί σε όσους παρέσυραν, ξεγέλασαν και εξαπάτησαν τον καιρό του …Μακεδονικού έπους, ότι ποτέ δεν θα αναγνώριζαν, μήτε θα αποδέχονταν την συμφωνία, ας κατέφευγαν στους διεθνείς οργανισμούς και τα διεθνή φόρα, καταγγέλλοντας την. Δεν το έκαναν και φυσικά δεν πρόκειται να το κάνουν. Θρασύδειλοι και πολιτικά ελεεινοί, καμαρώνουν για την αθλιότητα και την εξαπάτηση του κόσμου που τούς ψήφισε, μα και της διεθνούς κοινότητας.

Όσοι τους πίστεψαν, όσοι ακούμπησαν ελπίδες και προσδοκίες στους πολιτικούς γελωτοποιούς της νεοφιλελεύθερης ακροδεξιάς συνομοταξίας, θα έχουν σύντομα την ευκαιρία να πάρουν την εκδίκησή τους, στις κάλπες που έρχονται.