Σύγκρουση εν όψει: για τον Άδωνι τώρα ο Μητσοτάκης είναι ο “οποιοσδήποτε”

Μέχρι τώρα ο Γεωργιάδης λειτουργούσε ως η μόνη πηγή αλήθειας στη ΝΔ. Έδινε γραμμή σε κάθε θέμα, επέβαλε την άποψή του στο Μακεδονικό και θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων.Αποφαινόταν κόντρα στην κομματική θέση ότι το άρθρο 86 δεν χρειάζεται αλλαγή.

Δεν δίσταζε ούτε να … ερμηνεύει κατά την κρίση του του κορυφαίους της ΝΔ -στην οποία είναι μουσαφίρης, όπως λέει ο Αντώναρος. Π.χ. εξήγησε -ατιμώρητα- ότι το 2008 στο Βουκουρέστι ο Καραμανλής δεν τα εννοούσε όσα πρότεινε για τη λύση του Μακεδονικού, αλλά έκανε μπλόφα.

Μόλις πρόσφατα διόρθωσε τον άλλο πρώην πρόεδρο της ΝΔ τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη- που δεν του απαντούσε ούτε στο τηλέφωνο και δεν θα τον έκανε ποτέ αντιπρόεδρο- λέγοντας ότι όσα είπε περί τις τιμής της χώρας να είναι υποψήφιος για Νόμπελ πρωθυπουργός της χώρας δεν τα εννοούσε όπως τα είπε, αλλά όπως τα λέει ο ίδιος. Κάποια στιγμή θα πάρει την απάντηση.

Εν τω μεταξύ όμως φαίνεται ότι… δώσε θάρρος στον χωριάτη κλπ… Δεν προσπαθεί απλώς να ερμηνεύσει απλώς τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά του υποδεικνύει ότι… κάνει λάθος. Εκεί βρίσκεται η σχέση του πλέον.

Όλοι λένε ότι ο πρόεδρος της ΝΔ δεν πρόκειται να θυσιαστεί για τον Άδωνι. Και μιλώντας με την Έλλη Στάη το ξεκαθάρισε: Ανεξάρτητα με τη κριτική του στους κυβερνητικούς χειρισμούς είπε ότι “δεν σημαίνει πως δεν υπάρχει σκάνδαλο Novartis» και «δεν σημαίνει ότι όλοι είναι εξ ορισμού αθώοι».
Ούτε φωτογραφία να ήταν.

Ο Γεωργιάδης όμως βγήκε και τον αποπήρε. “Για μένα είναι πολύ μεγαλύτερο σκάνδαλο να αποδειχθεί σχέση της κυβερνήσεως με δικαστικούς λειτουργούς, από τη Novartis” είπε αδιάντροπα. Και όταν του επισημάνθηκε η θέση Μητσοτάκη τον έγραψε κανονικά:

“Κατά τη γνώμη μου κάνει λάθος όποιος το λέει», απάντησε. Και όταν ο δημοσιογράφος του είπε ότι το λέει ο πρόεδρος του κόμματός του απάντησε: “Ο οποιοσδήποτε”.

Μένει τώρα να δούμε πώς θα ξεμπλέξει εκτός από τους εισαγγελείς και με τον “οποιασδήποτε”. Εκτός αν γυρίσει στην εποχή που τον ειρωνευόταν γιατί “μεγάλωσε με χρυσά κουτάλια” και δεν δούλεψε ποτέ…