Η δικαίωση της Κατερίνας…

ΑΠΕ-ΜΠE/ΝΙΚΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ

Η  έναρξη των εργασιών της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής που θα ερευνήσει τις καταγγελίες για τα σκάνδαλα στην υγεία, δεν είχε καλά νέα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο αντιπρόεδρός του βγήκε στη  σέντρα από τον πρώτο μάρτυρα.

Έχουμε δρόμο ακόμη και ο Μαρτίνης -ή οποιοσδήποτε άλλος στη συνέχεια-πρέπει να προσκομίσει και αποδείξεις για όσα καταλόγισε στον Άδωνι Γεωργιάδη. Αλλά από πολιτική άποψη ήδη ζημία  για τη ΝΔ έγινε. Τώρα πρέπει να απολογείται για κάποιον που μόλις πριν από πέντε χρόνια δεν ήταν καν μέλος της – ήταν αντίπαλός της από τα δεξιά για την ακρίβεια.

Θα δούμε αν στο τέλος η “αστοχία υλικού” θα αποβεί μοιραία για πρόεδρο της ΝΔ που διάλεξε  ακατάλληλο αντιπρόεδρο.  Προς το παρόν όμως δικαιώνεται η Κατερίνα Παπακώστα που είχε προτείνει το αυτονόητο για το συμφέρον τη κόμματος της και για την πολιτική τάξη: για όσο  διαρκεί η Εξεταστική Επιτροπή να ανασταλεί η ιδιότητα του αντιπροέδρου για τον Άδωνι. Κοινή λογική.

Ο Μητσοτάκης προτίμησε να στηρίξει τον αντιπρόεδρο του και να αποπέμψει από τον τομέα Υγείας τη ΝΔ την Παπακώστα.  Τώρα ας ετοιμαστεί  να πληρώσει το κόστος  της επιλογής του – αλλά και της αδικίας για μια βουλευτή  που είναι σαρξ εκ της σαρκός της ΝΔ.