Τέλη Μαρτίου Συνδιάσκεψη και ανάδειξη του συντονιστικού οργάνου του προοδευτικού πόλου

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

Toυ Βασίλη Σκουρή

Στρατηγική επιλογή αποτελεί για τον Αλέξη Τσίπρα η διαμόρφωση του προοδευτικού πόλου, τόσο στην πορεία προς τις κάλπες, όσο και για μετά από αυτές, με τις απαιτούμενες-προφανώς- αλλαγές στη φυσιογνωμία και τη δομή του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το μεσημέρι συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία για την έγκριση των πρώτων ονομάτων για το ευρωψηφοδέλτιο.

Η μεγάλη εκδήλωση που προγραμματίζει για τα τέλη του Μαρτίου ο πρωθυπουργός (και που αποκάλυψε προ δεκαημέρου το News24/7) μετατρέπεται σε Συνδιάσκεψη του προοδευτικού χώρου. Στην εκδήλωση προβλέπεται ομιλία του πρωθυπουργού, αλλά και τοποθετήσεις στελεχών των κινήσεων και των φορέων του χώρου, καθώς και ανεξάρτητων προσωπικοτήτων. Θα οριστεί επίσης και το συντονιστικό όργανο του προοδευτικού πόλου, το οποίο θα συζητήσει την πλατφόρμα και θα συνδιαμορφώσει τις επόμενες κινήσεις του χώρου. Χαρακτηριστικό της μεγάλης σημασίας που δίνει ο πρωθυπουργός στην εκδήλωση αυτή είναι ότι ζήτησε να βρεθεί κλειστό γήπεδο για την πραγματοποίησή της. Παράλληλα, θεωρείται βέβαιον, ότι η εκδήλωση αυτή θα πυροδοτήσει νέα ένταση στις σχέσεις του Μεγάρου Μαξίμου με τη Χαριλάου Τρικούπη και προσωπικά της Φώφης Γεννηματά με τον Αλέξη Τσίπρα.

Το επόμενο διάστημα, επίσης, συνεχίζει τις εκδηλώσεις της για τη συγκρότηση του προοδευτικού χώρου η «Γέφυρα».

Πρώτη, από τις δέκα περίπου εκδηλώσεις που προγραμματίζονται στην παρούσα φάση, είναι η συζήτηση που διοργανώνεται στη Θεσσαλονίκη, με ομιλητές από κεντρικά αλλά και τοπικά στελέχη- όχι, πάντως, σύμφωνα τουλάχιστον με τις έως τώρα πληροφορίες, με τον Δήμαρχο της πόλης Γιάννη Μπουτάρη.

Η εκδήλωση στη συμπρωτεύουσα είχε προγραμματιστεί για τις 18 Μαρτίου. Όταν όμως οι διοργανωτές πληροφορήθηκαν ότι για την ίδια ημέρα προγραμματίζει ομιλία στην πόλη και ο Κώστας Σημίτης, για λόγους σεβασμού προς τον πρώην πρωθυπουργό την ανέβαλαν-εκτός πολύ μεγάλου απροόπτου για τις 21 Μαρτίου.

ΑΠΟ ΤΟ NEWS 247