Τα κατορθώματα των δήθεν φιλάθλων

Του Γιαννάκη Ομήρου

                                                                                                                                                             

«Έλαμψαν» και πάλι διά των προπετών και απεχθών συμπεριφορών τους και των χουλιγκανικών πρακτικών τους, στο μνημόσυνο του Γεωργίου Γρίβα. Μετέφεραν τις αθλιότητες των γηπεδικών τους «κατορθωμάτων» στους δρόμους της Λεμεσού. Τα θλιβερά επεισόδια και οι ελεεινοί βανδαλισμοί δεν υπήρξαν «Κεραυνός εν αιθρία».

«Διέπρεψαν και διαπρέπουν» κατά τους ποδοσφαιρικούς αγώνες, με την ανοχή διοικήσεων ποδοσφαιρικών σωματείων και την ασύγγνωστη αδιαφορία της πολιτείας. Η οποία ελέγχεται για την κομματικοποίηση του ποδοσφαίρου, τον ευτελισμό του αθλήματος ακόμα και την βεβήλωση των εθνικών συμβόλων. Με την ανοχή, αν όχι ενθάρρυνση, κομματικών ηγεσιών, οι οποίες προσβλέπουν σε πολιτικά κέρδη από τα «κατορθώματα» των οργανωμένων χούλιγκανς των γηπέδων.

Καθώς η προσβολή και η εσχάτη περιύβριση του πολιτισμού μας κορυφώνεται από τα «έργα και τις ημέρες» των δήθεν φιλάθλων, που αμαυρώνουν και κακοποιούν κάθε έννοια αθλητικής ιδέας, η ευθύνη της πολιτείας για πάταξη και εξοβελισμό αυτών των νοσηρών φαινομένων γίνεται μέρα με τη μέρα βαρύτερη.

Εδώ και τώρα μέτρα. Μέτρα σκληρά και ανηλεή που θα εξαλείψουν το καρκίνωμα των βανδάλων των γηπέδων και τώρα των δρόμων των πόλεων.

Όλα τα άλλα αποτελούν «έπεα πτερόεντα» που τελικά συμβάλλουν στη διαιώνιση και όξυνση των άθλιων συμπεριφορών των «φιλάθλων». Εντός και εκτός γηπέδων.

Σημ.: Το περασμένο Δεκέμβριο είχαμε τις ίδιες φασιστικές συμπεριφορές από τους ίδιους ταραξίες έξω από τη Βουλή. Με προπηλακισμούς βουλευτών και βανδαλισμούς κομματικών γραφείων. Η ατιμωρησία εξέθρεψε την κλιμάκωση της επαίσχυντης συμπεριφοράς τους.

Πρώην Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων