Τα χρυσά bonus και golden boys

“Χρυσά bonus από τη ΝΔ και στα γαλάζια golden boys στην ΕΡΤ, τη στιγμή που η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση απαξιώνεται καθημερινά”, καταγγέλλουν 37 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με ερώτηση προς τον υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ, Γ. Οικονόμου.

Οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζητούν να ενημερωθεί η Βουλή για το ποιο είναι το κόστος των «χρυσών» μισθολογίων, πόσοι, ποιοι, και σε ποιες θέσεις πρόκειται να λάβουν τους «χρυσούς» μισθούς και με ποια κριτήρια επιλέχτηκαν.

Η Ε.Ρ.Τ. Α.Ε στις 17 Φεβρουαρίου 2022 αποφάσισε και ενέκρινε ομόφωνα – απουσία των εκπροσώπων των εργαζομένων – τη νέα «Πολιτική Αποδοχών Στελεχών της ΕΡΤ ΑΕ». ‘Υστερα υπέβαλε εισήγηση στα συναρμόδια υπουργεία, ώστε οι νέοι «χρυσοί» μισθοί να αρχίσουν να καταβάλλονται άμεσα.

Η δυνατότητα να μπορεί η Διοίκηση της Ε.Ρ.Τ. να προσφέρει αμοιβές, έξω από κάθε κανόνα και περιορισμό, δόθηκε με τον νόμου Πέτσα -Λιβάνιου με μια… πονηρή διάταξη που προβλέπει πως πέρα από όσους κατέχουν διευθυντικές θέσεις, παχυλούς μισθούς θα λάβουν και «πρόσωπα της εταιρείας που είναι εξουσιοδοτημένα να σχεδιάζουν…

‘Οι κ.κ. Ζούλας και Γαμπρίτσιος – εν μια νυκτί – δημιουργούν μια κάστα αρεστών golden boys προκειμένου να ολοκληρώσουν την μετατροπή της Ε.Ρ.Τ. σε «γαλάζιο» φέουδο», καταγγέλλουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.