Τα 5+1 «βαρίδια» του Ανδρουλάκη

Τι θα συμβεί εάν δεν το αντιληφθεί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Στην πολιτική ισχύει ανέκαθεν το «πες μου ποιος σε υποστηρίζει να σου πω πώς θα πας». Ισχύει πολύ περισσότερο στην περίπτωση του ΠΑΣΟΚ, καθώς τις τελευταίες μέρες εμφανισθήκαν ως υποστηρικτές του Νίκου Ανδρουλάκη, πρόσωπα που μόνο ως βαρίδια μπορούν να λειτουργήσουν.

Ένας ήταν ο Ανδρέας Τσούνης. Δεν είναι καν μέλος της Κ.Ε. του ΠΑΣΟΚ. Απλώς σύζυγος της αείμνηστης Φώφης Γεννηματά. Όσο ζούσε ήταν και ο ίδιος στα μέσα και στα έξω. Χωρίς να τον εγκαταλείπουν κάποιες επαγγελματικές επιβαρύνσεις.

Η εμφάνισή του -ως ιδιώτης πάντα- ως σφοδρού υποστηρικτή του Νίκου Ανδρουλάκη, μετά την τελευταία συνέντευξή του, δεν προσθέτει και πολλά στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

Δεν προσθέτει όμως ούτε η υποστήριξη από τον Κ. Σημίτη. Ο πρώην πρωθυπουργός έχει συνδεθεί με τον αντι-παπανδρεϊσμό στο ΠΑΣΟΚ, με τη διαφθορά των ημερών του, μετά τα Ίμια και το Ελσίνκι, αλλά και την… ανάθεση της ηγεσίας στον Γ. Παπανδρέου, κατά παράβαση Καταστατικού.

Αν νομίζει ο Ανδρουλάκης ότι αυτά τον βοηθούν, μάλλον θα απογοητευτεί.

Δεν τον βοηθάει ούτε καν η παρουσία του Βαγγέλη Βενιζέλου, σε περίπτωση που αποφάσιζε να τον βάλει στη Βουλή με το ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Έχει σπουδαία προσόντα στον δημόσιο χώρο, αλλά έχει και… «ανθρωποδιώχτη». Όπως και κακό παρελθόν υμνώντας τον Σαμαρά και τον Άδωνη. Οι έμπειροι του ΠΑΣΟΚ λένε ότι αν τον είχε κρατήσει η Φώφη, δεν θα έφτανε ποτέ στο 8%.

Τέλος, βαρίδι δεν παύει να είναι και ο Γ. Παπανδρέου, έχοντας στην πλάτη του το Μνημόνιο και τη διάσπαση του ΠΑΣΟΚ. Φάνηκε άλλωστε στην αναμέτρηση τους, στις εσωκομματικές αρχαιρεσίες.

Όπως φάνηκε πόσο βαρίδι είναι ο Λοβέρδος, ως «μεγαλύτερος αδελφός του Άδωνη», με τις προτιμήσεις του στον Μητσοτάκη.

Συμπέρασμα. Αν ο Ανδρουλάκης δεν αντιληφθεί ότι τα «βαρίδια» τον τραβάνε προς τα κάτω, θα επιβεβαιώσει όσους λένε ότι εν τέλει θα αποδειχθεί και ο ίδιος βαρίδι για τη Δημοκρατική Παράταξη.

Γ.Λ.

ΑΠΟ ΤΟ IEIDISEIS.GR