Τουλάχιστον εξεταστική επιτροπή!

Του Τάκη Ψαρίδη

Σήμερα των «φώτων» αποκαλύφθηκαν τα «πνεύματα». Το «πνεύμα» της εκκλησιαστικής εξουσίας που, όχι εν «είδει περιστεράς», αλλά εν είδει κοράκου, δεν ορρωδεί προ ουδενός ακόμα και μπροστά στον θάνατο, προκειμένου να κρατήσει ανοιχτό το «μαγαζί» και να μην χάσει την «πελατεία» της. Δικαίως χαρακτηρίζεται ως η πλέον αδίστακτη και «ταλιμπανική» εκκλησιαστική εξουσία της πολιτισμένης Ευρώπης.

Αυτό το «πνεύμα» κοράκου «διαπραγματεύτηκε» (άκουσον -άκουσον, η χριστιανική πίστη και η ζωή υπό διαπραγμάτευση), με ένα άλλο «πνεύμα». Το «πνεύμα» της πολιτικής εξουσίας που και αυτό, ακόμα και πάνω απ τον θάνατο, νοιάζεται για το πολιτικό κόστος και την εικόνα του «Μωυσή» της.

Και τα δύο «πνεύματα» και κυρίως το πολιτικό, που εντέλλεται για την προστασία της υγείας των πολιτών, καταπάτησαν συνειδητά το σύνταγμα που προασπίζει το υπέρτατο αγαθό της υγείας.

Στην Θεσσαλονίκη το έγκλημα ομολογήθηκε από τους ίδιους τους δράστες του. Ότι «από σεβασμό στην παράδοση, στην Ορθοδοξία στην πίστη, δεν βάλαμε καραντίνα πριν τη γιορτή του Αγίου Δημητρίου» παρότι μας το είπαν οι λοιμωξιολόγοι και η τοπική και περιφερειακή αυτοδιοίκηση. 700 νεκρούς σε ένα μήνα μέτρησε η όμορφη «νύμφη του Θερμαϊκού».

Οι ευθύνες πλέον δεν είναι μόνο πολιτικές. Έτσι και αλλιώς όταν, σε τέτοιες κρίσιμες στιγμές, η ανάλγητη νεοφιλελεύθερη ιδεοληψία σκοπίμως δεν ενισχύει το δημόσιο σύστημα υγείας για να μην μεγαλώσει το κράτος και για να οργιάζει η αγορά των ιδιωτών, αυτό τελικά οδηγεί στον θάνατο και οι πολιτικές ευθύνες είναι τεράστιες.

Τώρα όμως προκύπτουν σαφώς και ποινικές ευθύνες, ασχέτως αν προς το παρόν δεν φαίνεται ότι υπάρχει κάποιος εισαγγελέας που έχει τα κότσια για να τις αναζητήσει. Δεν πρόκειται για μια απλώς «αμελή» και «υπέρκομψη» διακυβέρνηση. Ήξεραν για τον θάνατο και εγκλημάτησαν!

Ας ελπίσουμε ότι υπάρχει αντιπολίτευση στην χώρα που θα ζητήσει τουλάχιστον εξεταστική επιτροπή και θα αποκαλύψει το έγκλημα στη Θεσσαλονίκη, παρά την σιωπή των ελεγχόμενων μίντια, που και αυτά δεν ορρωδούν προ ουδενός προκειμένου να υμνολογήσουν το «πνεύμα» που τα ταγίζει.-