Το διεθνές συνέδριο “Ρωσική Επανάσταση” στη Νομική Σχολή της Αθήνας

Το συνέδριο “Ρωσική Επανάσταση: Θεωρητικές Προσεγγίσεις και Ανοιχτά Ερωτήματα” θα πραγματοποιηθεί στον Νομική Σχολή, από τις 12 έως τις 14 Απριλίου.  Σε αυτή την αναζήτηση, εκτός από τους ανθρώπους που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, θα συμμετάσχουν ομιλητές από άλλες 6 χώρες: τη Ρωσία, την Αγγλία, την Ιταλία, τη Γερμανία, τη Σκωτία και τη Γαλλία. Ανάμεσά τους, οι διεθνούς φήμης μελετητές της Ρωσικής Επανάστασης Alexander Shubin, Alla Morozova, Dmitry Rublev, Konstantin Morozov, Renaud Garcia, Teodor Shanin, Viktor Kondrashin, Yaroslav Leontyev, Ettore Cinnella, Nikolas Pissis και Yiannis Kokosalakis.

Θεματικές συνεδριών: Τεχνολογία | Ιστορία | Το έμφυλο και το αγροτικό ζήτημα και ο ολοκληρωτισμός | Κοινωνικές και πολιτικές συνθήκες στην προεπαναστατική Ρωσία | Επανάσταση και βιομηχανοποίηση

Μετά τις θεματικές θα ακολουθεί συζήτηση και παρεμβάσεις του κοινού. Διαβάστε ολόκληρο το πρόγραμμα του συνεδρίου εδώ.

Προβολή “Η Μεγάλη Ουτοπία”

Στο πλαίσιο του συνεδρίου, την Παρασκευή 12 Απριλίου, στις 21:30, αμέσως μετά το πέρας των συνεδριών στη Νομική Σχολή Αθηνών, θα προβληθεί το σημαντικό ντοκιμαντέρ “Η μεγάλη ουτοπία” του Φώτου Λαμπρινού.

Η ταινία καταπιάνεται με ζητήματα που απασχολούν το συνέδριο όπως γίνεται αντιληπτό από το πρόγραμμα, τις θεματικές, τα άρθρα και τα κείμενα που φιλοξενούν.

Το trailer της τανίας 

Ο σκηνοθέτης Φώτος Λαμπρινός (Άρης Βελουχιώτης: Το Δίλημμα) έχοντας συγκεντρώσει έναν τεράστιο όγκο υλικού, μετά από έρευνα δεκαετιών, εξιστορεί τα πρώτα χρόνια της δημιουργίας της Σοβιετικής Ένωσης, αμέσως μετά την Οκτωβριανή Επανάσταση. Η αφήγησή του, που αποτελείται από μια σύνθεση κείμενων ιστορικών και συγγραφέων, εξιστορεί τα γεγονότα, τις πιο σημαντικές στιγμές στη διάρκεια των ετών 1917-1934.

12-13-14 Απριλίου 2019
Στη Νομική Σχολή Αθηνών
Σόλωνος 57, Αθήνα