Το Ελληνικό κοινοβούλιο και η χαλασμένη φρουτόκρεμα

Του Γιάννη Μιττάκου

Η παιδική φρουτόκρεμα, απ΄όσο γνωρίζω, είναι αλεσμένα, φρέσκα, φρούτα όλων των εποχών (συνήθως), τα οποία δίνονται προκειμένου να έχουμε μια ολιστική προσέγγιση της πρώτης, στέρεας διατροφής του παιδιού. Με αυτήν την πρώτη προσέγγιση, επιχειρούμε να μεταφέρουμε στο παιδί, με ένα μείγμα, όλα τα απαραίτητα και ζωτικά στοιχεία για την ανάπτυξη του.

Αυτά για την φρουτόκρεμα έως εδώ. Πάμε να κάνουμε τώρα έναν παραλληλισμό, αν φυσικά μου επιτρέπετε, πάμε στην θέση των φρούτων (διαφόρων χρωμάτων) να βάλουμε τις όποιες πολιτικές παρατάξεις (διαφόρων ιδεολογιών). Τώρα, πάμε στην θέση της κρέμας να βάλουμε το Ελληνικό κοινοβούλιο όπως είναι αυτήν την στιγμή εκφρασμένο και στην θέση του παιδιού το εκλογικό σώμα. Τι θα διαπιστώσει άραγε κάποιος; Ποια θα είναι η πρώτη σκέψη που θα κάνει κανείς; Μα φυσικά ότι η φρουτόκρεμα είναι χαλασμένη και όχι απλά χαλασμένη αλλά κομμένη, ξινισμένη θα έλεγε εύκολα κάποιος. Γιατί, όμως, αυτή είναι μια αίσθηση που βγαίνει αβίαστα από τους πολίτες όταν τους ζητάνε να σχολιάσουν τους πολιτικούς της χώρας;

Οι τελευταίες πολιτικές εξελίξεις θεωρώ ότι ενισχύουν την παραπάνω αντίληψη. Πολιτικός καιροσκοπισμός με μοναδικό κριτήριο την επιβίωση τους, αναμείξεις με ξεπούλημα των ιδεών και δήθεν αρχών τους, με μοναδικό κριτήριο την αναπαραγωγή τους. Υποκρισία στον μέγιστο βαθμό από πολιτικάντηδες, που αναλόγως του ακροατηρίου τους μεταμορφώνονται είτε σε πατριώτες είτε σε ευαίσθητους κοινωνικά πολίτες. Εμπαιγμός και ευτελισμός κάθε μορφής διαλόγου στο Κοινοβούλιο, που σκοπό δεν έχει άλλον από το να κουράσει και να αποπροσανατολίσει τον πολίτη από τα σοβαρότερα προβλήματα που θα έπρεπε να τον απασχολούν. Το σημερινό πολιτικό-οικονομικό σύστημα δεν είχε και δεν έχει την ικανότητα να οικοδομήσει τις βάσεις για ένα καλύτερο μέλλον.

Το υπάρχον πολιτικό προσωπικό της χώρας δεν μπορεί, κάτω από τις σημερινές περιστάσεις, να ανταποκριθεί πλέον εξ αντικειμένου, για αυτό είναι επιτακτική ανάγκη η ανανέωση του. Το παλιό σε νοοτροπία και αντιλήψεις, πρέπει να αντικατασταθεί αποκλειστικά με καινούριους ανθρώπους, ένα συνδυασμό νέων και έμπειρων, που έχουν ανιδιοτελή θέληση, άλλη αντίληψη για την πορεία της χώρας και ισχυρές ιδέες που θέλουν να τις μοιραστούν με το Λαό μας ώστε μαζί να τις κάνουν συναίσθημα και μετά πεποίθηση για την πρόοδο του τόπου μας.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα μας δεν είναι αν μία Υπουργός αγόρασε 3 καινούργια i-phone και τα πληρώσαμε εμείς, δεν είναι αν οι κ.κ. Καμμένος και Τσίπρας είναι μετρ της κυβίστησης και έφεραν τη χώρα στον γκρεμό, παραδεχόμενοι απλά ότι είχαν αυταπάτες. Δεν είναι ούτε οι άθλιες δηλώσεις- «μαζί τα φάγαμε» ή «ό,τι είναι νόμιμο είναι και ηθικό» αλλά ο στρουθοκαμηλισμός που μας διέπει τις κρίσιμες ώρες που πρέπει να παρθούν σημαντικές αποφάσεις. Πρέπει τώρα, να αναλάβουμε τα καθήκοντα και την ευθύνη που μας αναλογεί, ώστε να σταματήσουμε επιτέλους να κάνουμε φρουτόκρεμα με χαλασμένα φρούτα, γιατί, όπως βλέπετε, εμείς τα τρώμε στο τέλος.

Ιχθυολόγος, MSc, μέλος του Γ.Σ. της Δημοκρατικής Ευθύνης