Το μεγάλο στοίχημα αυτής της δεκαετίας στην Περιφέρεια Αττικής

Tου Γιάννη Σγουρού
  • Δήλωση Γιάννη Σγουρού για την Πρωτοβουλία σύγκλισης των Δημοκρατικών και Προοδευτικών δυνάμεων στην Περιφέρεια Αττικής

«Η χθεσινή εκδήλωση (2/4/2023) που έγινε για την Πρωτοβουλία  σύγκλισης των Δημοκρατικών και Προοδευτικών δυνάμεων στην Περιφέρεια Αττικής, σηματοδοτεί την πορεία μας προς τις  κρίσιμες Αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου.

Θέλω να  ευχαριστήσω τους διοργανωτές, φίλους, περιφερειακούς συμβούλους πρώην αντιπεριφερειάρχες  Χρήστο Καραμάνο και Δημήτρη Κατσικάρη, που εκπροσωπούν δυναμικά και με συμπληρωματικό τρόπο τις παρατάξεις «Δύναμη Ζωής» και «Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττικής»-  τα στελέχη των οποίων βρίσκονται στην εμπροσθοφυλακή του αγώνα που ήδη αρχίσαμε, καθώς και τη δημοσιογράφο Ηλέκτρα Βισκαδουράκη  που συντόνισε τη συζήτηση.

Επίσης ευχαριστώ ιδιαιτέρως όσους παρευρέθηκαν, πρώην Υπουργοί και Βουλευτές από τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, υποψήφιοι Βουλευτές, εκπρόσωποι τοπικής αυτοδιοίκησης Α΄ και Β΄ Βαθμού καθώς και εκπρόσωποι διαφόρων φορέων οι οποίοι στήριξαν και στηρίζουν την προσπάθεια αυτή.

Το θέμα  της εκδήλωσης  «Τι έχει γίνει μέχρι τώρα και τι πρέπει να γίνει», αποτελεί την υγιή  βάση για  τη σύγκλιση και συμπόρευση των Προοδευτικών και Δημοκρατικών δυνάμεων στην Περιφέρεια Αττικής.

Ο στόχος είναι ήδη γνωστός: να απαλλαγεί η μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας-, με τον  μισό πληθυσμό της επικράτειας-   από τον ανίερο συνεταιρισμό του αποτυχόντος Γ. Πατούλη.

Η ήττα του στις  επερχόμενες εκλογές αποτελεί βάση εκκίνησης για αναγέννηση όχι μόνο της Περιφέρειας, αλλά και συνολικά της Αυτοδιοίκησης στη χώρα.

Επιτρέψτε  μου να προβλέψω και την αντίστοιχη ήττα κάποιων κινήσεων, που θέλουν να «αλλάξει ο Μανολιός, βάζοντας τα ρούχα αλλιώς» στην Περιφέρεια -με την υποστήριξη κομματικών και  επιχειρηματικών  συμφερόντων σε ετερόκλιτα σχήματα, χωρίς ταυτότητα και αυτοδιοικητική διαύγεια.

Ασφαλώς οι  βουλευτικές εκλογές  για τις οποίες  η προεκλογική αναμέτρηση άρχισε ήδη, θα ορίσει τη συνολική πορεία της πατρίδας μας.

Σε αυτό το πλαίσιο οι  αυτοδιοικητικές εκλογές που  θα ακολουθήσουν συνδέουν – και συντονίζουν- τη βούληση του ελληνικού λαού στο σύνολο του για καλύτερο μέλλον, με τον αγώνα των τοπικών κοινωνιών για  ευημερία  με λύσεις στα προβλήματα που  έχουν συσσωρευτεί, σε εθνικό και  περιφερειακό επίπεδο τα τελευταία χρόνια.

Η κρισιμότητα  εκλογών  στην  Περιφέρεια Αττικής  τις συνδέει με τον κορμό της συλλογικής πολιτικής δράσης των δημοκρατικών δυνάμεων  στη χώρα. Η επιτυχής έκβαση κεντρικά και  περιφερειακά, είναι ο κοινός τόπος των δυνάμεων που συμμετείχαν στην χθεσινή εκδήλωση.

Με την παρουσία σας ενώνουμε την αγωνία μας για το μέλλον και υπογραμμίζουμε την απόφασή μας να παλέψουμε για καλύτερες μέρες αυτοδιοίκησης στην  Αττική.

Έχουμε ήδη συγκλίνει στη διαπίστωση ότι η  θητεία Πατούλη  βαίνει πως το τέλος της, αφού  μετέτρεψε την  Περιφέρεια σε έναν απερίγραπτο βάλτο διαφθοράς, ανικανότητας, αυθαιρεσίας, χοντροκομμένης αλαζονείας και μηδενικού αποτελέσματος για τους πολίτες.

Από τη διοικητική αυθαιρεσία και διαφθορά, μέχρι τις  ψευδεπίγραφες , βαρύγδουπες υποσχέσεις και την αδιάντροπη συνεργασία με τους  εκπροσώπους της «Χρυσής Αυγής», αλλά και στη συνδρομή από θεσιθήρες αποστάτες.

Αλλά για όλα αυτά θα μιλήσουμε αναλυτικά στην πορεία προς τις κάλπες. Παράλληλα με την ανάπτυξη του προγράμματός μας.

Χαιρετίζω την απόφαση  μας για κοινή δράση, εμπνευσμένο σχέδιο και νέες ιδέες που απηχούν την πολιτική βούληση  του  προοδευτικού χώρου στο σύνολό του για αλλαγή και νέα αρχή.

Θέλουμε να δώσουμε στην Περιφέρεια Αττικής τη χαμένη αίγλη της, τον αναπτυξιακό δυναμισμό της, την αίσθηση ευθύνης απέναντι και στον τελευταίο κάτοικο  και να θεμελιώσουμε  το μέλλον  και τη συλλογική προοπτική της κοινωνίας της.

Να  ξαναγίνουμε αυτοδιοικητικοί  πρωταγωνιστές στη χρηστή διοίκηση και πρωτοπόροι στην  οικονομία, την ανάπτυξη, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, τις υποδομές, την προστασία του περιβάλλοντος  και  τα δικαιώματα  όσων  εργάζονται στη περιφέρεια.

Αποτελεί πεποίθησή μου,  ότι οι   προοδευτικές δυνάμεις της Περιφέρειας Αττικής  στις οποίες δεν υπάρχουν διαχωρισμοί  κομματικής προέλευσης, μπορούν να  κερδίσουν τις εκλογές από τη πρώτη  Κυριακή.

Ενισχύοντας τον  Συνδυασμό μας «Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττικής», που ενισχύεται  από   στελέχη προερχόμενα από όλα τα δημοκρατικά αυτοδιοικητικά σχήματα.

Είναι  το μεγάλο στοίχημα αυτής της δεκαετίας στην Περιφέρεια Αττικής και  είμαστε αποφασισμένοι να το κερδίσουμε με σκληρή δουλειά, ενότητα, πίστη στους δημοκρατικούς κανόνες και εμπιστοσύνη στους πολίτες.

Ψήφισε για τον τόπο σου και όχι για το κόμμα σου».