Το νέο ανέκδοτο: Κυριάκος, ο «Αρχάγγελος της Κάθαρσης»

Γράφει ο Θανάσης Τσεκούρας

Θανάσης Τσεκούρας

Οσοι προτείνουν στον Κ. Μητσοτάκη την «έξυπνη λύση» της δήθεν αυτοκάθαρσης, καλά θα κάνουν να προσέχουν. Μήπως στο τέλος τον στείλουν σε κανένα Ειδικό Δικαστήριο…

Η συνέντευξη Μητσοτάκη τέλειωσε σχεδόν με τις πρώτες μια – δυο ερωτήσεις.

«Ντροπή», «αίσχος», «ψέματα», «απαράδεκτα πράγματα» ήταν η αντίδρασή του στο προφανή ερωτήματα του δημοσιογράφου για τη λίστα των «33» που φέρονται να έπεσαν θύματα των «κοριών».

Κατ΄αρχήν, η αντίδραση προδίδει έναν άνθρωπο σε άμυνα. Ανέτοιμο και αδύναμο να αντικρύσει την αλήθεια στον καθρέφτη που προτιμά να σπάσει τον καθρέφτη.

Όλα τα υπόλοιπα που είπε, συναρμολογούν έναν αχταρμά που με πολλή προσπάθεια συγκροτεί ένα στοιχειώδες αφήγημα.

Να ξεκινήσουμε από τα αθώα.

Εγιναν υποκλοπές; Εγιναν, παραδέχεται ο Πρωθυπουργός. Ποιός φταίει; Η παγκοσμιοποίηση του «κακού». Πάνω από 700 εταιρείες στον κόσμο χρησιμοποιούν «κακόβουλα λογισμικά», όπως μας πληροφόρησε.

Ερώτηση: Αν, όπως αποδέχθηκε ο Πρωθυπουργός, μια χώρα γίνεται ένα ξέφραγο αμπέλι για κοριούς, λιμούς και καταποντισμούς, τότε η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός, τι ακριβώς κάνουν;

Ακόμη και αν παραδεχθούμε ότι δεν έχουν καμμιά σχέση με τους κοριούς, δεν είναι δική τους ευθύνη η τήρηση του Συντάγματος, η προάσπιση της Δημοκρατίας, η διαφύλαξη των δικαιωμάτων των πολιτών, η ασφάλεια και η σταθερότητα της χώρας; Εκτός αν έχουμε επιστρέψει στην εποχή των Ανεύθυνων Αρχόντων και του Μαρμαρωμένου Βασιλιά.

Επειδή όλα αυτά αποτελούν την «Αλφα-βήτα» ενός ευρωπαϊκού κράτους δικαίου, το συμπέρασμα είναι απλό: όταν μια ευρωπαϊκή χώρα γίνεται μια σύγχρονη Ανατολική Γερμανία της Στάζι,την πολιτική ευθύνη της έκπτωσης και της παρακμής, την αναλαμβάνει η κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός. Δηλαδή, προσωπικά ο Κ. Μητσοτάκης.

Πάμε όμως από τα αθώα στα λιγότερα αθώα.

Το αφήγημα της συμφοράς που ψιλοάρθρωσε χθές ο Κ. Μητσοτάκης και βλέπουμε σήμερα να επαναλαμβάνεται από τους «πιστούς» του αρθρογράφους, είναι περίπου το εξής : «Κυριάκο, κάνε την κάθαρση», «στείλτους όλους στη Δικαιοσύνη».

Ας ξεπεράσουμε την αρχική έκπληξη. Γιατί μέχρι πριν από λίγες μέρες ήταν ο ίδιος ο Πρωθυπουργός που έκλεισε τις πόρτες και τα παράθυρα στην έρευνα της Βουλής με την επίκληση του «εθνικού απόρρητου».

Ας παραδεχθούμε ότι τώρα μετάνιωσε και είδε το φως το αληθινό. Από υπεύθυνος της συγκάλυψης έγινε ξαφνικά ο «Αρχάγγελος της κάθαρσης».

Τι να στείλει στη δικαιοσύνη και κυρίως ποιόν, τον εαυτό του;

Μόνο όσοι έχουν κάψει και τα τελευταία εγκεφαλικά κύτταρα του μυαλού τους δεν καταλαβαίνουν ότι όλα τα σχετικά με την εξωθεσμική δράση των κοριών εκπορεύονταν από τον ίδιο και κατέληγαν στον ίδιο.

Τώρα αν υπάρχουν τόσο αφελείς που πιστεύουν ότι ξαφνικά στη χώρα εμφανίσθηκαν από το πουθενά κάποιοι «ιδιώτες», ο Φέλιξ ο Μεξικάνος με την παρέα του και έστησαν ένα ατέλειωτο Big Brother, τότε δεν έχουμε πολλά να πούμε. Αν το πάρουμε στα σοβαρά, απλώς ότι η χώρα δεν διαθέτει διοίκηση, πρωθυπουργό και κυβέρνηση. Μόνο κάτι τροχονόμους των κοριών.

Τώρα στην πλάκα, τι να πούμε; Άλλωστε, υπάρχουν κι αυτοί που πιστεύουν ακράδαντα ότι ο Ελβις Πρίσλεϋ δεν έχει πεθάνει, η χαμένη Ατλαντίδα είναι στη Λούτσα και οι εξωγήινοι έχουν απαγάγει τον Κένεντι.

Γι΄αυτό όσοι προτείνουν, ως έξοδο διαφυγής, στον Κ. Μητσοτάκη την «έξυπνη λύση» της δήθεν αυτοκάθαρσης, καλά θα κάνουν να προσέχουν.Μήπως στο τέλος τον στείλουν, όχι στην εκλογική ήττα. Αλλά και σε κανένα Ειδικό Δικαστήριο…

ΑΠΟ ΤΟ IEIDISEIS.GR