Το συνέδριο της “μαύρης” γονιμότητας

Του Τάκη Ψαρίδη

Ιστορική νίκη. Η αιτιολογία ακύρωσης του συνεδρίου της “μαύρης” γονιμότητας δίνει ένα ηχηρό χαστούκι στην γνωστή «δημοσιογραφία» που πίστευε ότι μπορεί να διαφεντεύει την ενημέρωση και την κοινωνία. Που αντί να ελέγχει την εξουσία, ως οφείλει, έγινε η ίδια ο χειροκροτητής και η χειρότερη πλευρά της.

“Η οργανωτική επιτροπή του «1ου Πανελληνίου Συνεδρίου Γονιμότητας και Αναπαραγωγικής Αυτονομίας: Όρια και Επιλογές» αποφάσισε ομόφωνα την ακύρωση του, «λόγω της αρνητικής αντίδρασης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης..»

«Λόγω της αρνητικής αντίδρασης..»! Ίσως τώρα καταλάβουν ότι πλέον δεν μπορούν να κρύβουν και να διαστρεβλώνουν ειδήσεις, να αντιστρέφουν την πραγματικότητα και να ποτίζουν με μίσος την κοινωνία, υπηρετώντας όχι την δημοσιογραφία και την ενημέρωση, αλλά την ιδεοληψία τους και αυτούς που τους πληρώνουν.

Για πρώτη φορά στην χώρα μας αναγνωρίζεται και επισήμως η δύναμη των σόσιαλ μίντια και αυτό αποτελεί μια ιστορική νίκη. Ως γνωστόν η πρόεδρος της Δημοκρατίας, η ΕΡΤ, το ΑΠΕ και άλλοι μετά τον σάλο και την κατακραυγή απέσυραν την υποστήριξη τους στο “μαύρο” συνέδριο.

Τελικά το μήνυμα είναι ότι έχουμε και εμείς φωνή και δύναμη. Με την σκέψη μας, το σχόλιο μας, το λάικ και το ντισλάικ μας που μπορούν να αναγκάσουν σε υποχώρηση συστήματα και «μέγαρα Μαξίμου».

Βεβαίως από εμάς εξαρτάται αν αυτή η δύναμη θα είναι θετική ή αρνητική για τον τόπο και την κοινωνία μας. Σε κάθε περίπτωση όμως μας δίνει το κουράγιο ότι μπορούμε να αντισταθούμε στον μιντιακό ολοκληρωτισμό και στους πολιτικούς καθοδηγητές του και να ελπίζουμε ότι κάτι μπορεί να αλλάξει.