Τρομάξτε και πληρώστε! 

Του Ιωάννη Δαμίγου

Τα είχαμε χύμα, μας έρχονται και τσουβαλάτα! Άναρθρες πολεμικές κραυγές ετοιμότητας των ευρωπαίων! Επίκειται πόλεμος και πρέπει να είμαστε έτοιμοι, με το χέρι στην τσέπη μας που έφτασε στον λαιμό. Η φιλοπόλεμη και φιλοχρήματη κυρία Φον Ντερ Λάιεν, με την πολεμοκάπηλη παρέα της, Ντόναλντ Τουσκ, Σαρλ Μισέλ και λοιπούς υπαλληλίσκους εταιρειών, διατυμπανίζουν την ανάγκη “αμυντικού” πολεμικού εξοπλισμού της Ευρώπης.

Ο Μπορέλ απ’ την άλλη, για να σώσει τις πρώτες και σοβαρές οικονομικές ζημιές, που οι φανατικοί ακροδεξιοί δεν είχαν υπολογίσει, πάνω στον οικονομικό οίστρο μιζών που διαφαίνεται, προσπαθεί να πείσει πως ο πόλεμος δεν είναι επικείμενος. “Ζούμε ειρηνικά” είπε, “υποστηρίζουμε την Ουκρανία, δεν είμαστε μέρος του πολέμου” όσο πατά η γάτα, ” απλώς υποστηρίζουμε την Ουκρανία και πρέπει να προετοιμαστούμε για το μέλλον, αυξάνοντας την αμυντική βιομηχανίας μας. Αλλά μην τρομάζετε τους ανθρώπους άσκοπα, ο πόλεμος δεν είναι επικείμενος. Αυτό που είναι επικείμενο, είναι η ανάγκη στήριξης της Ουκρανίας”, Υποδυόμενος, γιατί δεν είναι, τον ανόητο, επιμένει πως η στήριξη δεν είναι συμμετοχή στον πόλεμο, γελοιοποιούμενος!

Ζούμε τουλάχιστον δυο πολέμους, ο ένας εντός Ευρώπης και ο άλλος στα σύνορά της σχεδόν και ισχυρίζεται πως ζούμε ειρηνικά, μέσα στην φτώχεια, στην μιζέρια και στην εκμετάλλευση, ο μεγάλος υπάλληλος! Μας έχει ζώσει από παντού, ο εκτρεφόμενος από δαύτους φασισμός και μας καθησυχάζει ο ρολίστας. Η Φον Ντερ Λάιεν ισχυρίστηκε “Γνωρίζουμε πως οι φιλοδοξίες του Πούτιν, δεν τελειώνουν στην Ουκρανία”, χωρίς να μας κάνει γνωστό που τελειώνουν οι δικές της!  

Από κοντά και ο Μητσοτάκης, να ξεμπροστιάζεται από τον ηθοποιό Ζελένσκι, που μαρτύρησε επίσπευση των διαδικασιών για την υπογραφή Συμφωνίας Ασφαλείας, μεταξύ του Κιέβου και της Αθήνας. Μια ακόμη ενέργεια του πρωθυπουργού, που βάζει την χώρα πιο βαθιά σε εμπλοκή, χωρίς να αποκομίζει το παραμικρό κέρδος. Αντίθετα ανοίγουμε λογαριασμούς, για … λογαριασμό άλλων!  

Προχωρούν λοιπόν σε έκδοση πολεμικού ευρωομολόγου, μια και δεν τους “έπαιρνε” για αύξηση φόρων ή περικοπή άλλων κρατικών δαπανών, γιατί θα τινάζονταν στον αέρα οι ούτως ή άλλως αβάσιμοι προϋπολογισμοί αδύναμων και δανειζόμενων οικονομιών. Προπολεμικές ετοιμασίες, σε προπαγάνδα τρομάξτε και πληρώστε, γιατί θα σας φάει η αρκούδα, για μια ακόμη φορά, χωρίς να έχουν αφήσει και πολλά απομεινάρια τα γεράκια. Η Γερμανία, η Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο, έχουν συμφωνήσει την συνεχή υποστήριξη στην Ουκρανία, ακόμη κι αν πάψουν οι ΗΠΑ να το κάνουν. Και δαρμένοι δηλαδή από πάνω οι εθελόδουλοι ευρωπαίοι. Εξασφαλίζουμε με λίγα λόγια, τα συμφέροντα που βρίσκονται στην άλλη μεριά του Ατλαντικού.

Έτσι έχει δουλέψει το σύστημα, από καιρό, απλώς τώρα τίθενται σε εφαρμογή τα προμελετημένα σχέδια των τρομάξτε, πληρώστε και τσιμουδιά, σε έτοιμα ακροδεξιά υπάκουα ακρωτήρια. Δεν ήταν τυχαίος ο γενικός ευρωπαϊκός αποδεκατισμός των αριστερών. Τρόμαξαν και πληρώνουμε όλοι οι υπόλοιποι τώρα. Πέρα όλων αυτών, πλησιάζει και το ’26 …