Υποκλοπές: Το σκάνδαλο δεν έχει τέλος

Η εφημερίδα Süddeutsche Zeitung φιλοξενεί άρθρο υπό τον τίτλο: «Tο σκάνδαλο των υποκλοπών στην Ελλάδα δεν έχει τέλος». Το ρεπορτάζ αναφέρει, επικαλούμενο το ειδησεογραφικό πρακτορείο Euraktiv, την παρακολούθηση του δημοσιογράφου Τάσου Τέλλογλου, με αφορμή την έρευνά του στις καιόμενες περιοχές που είχαν υποστεί ζημιές από τις πυρκαγιές που είχαν ξεσπάσει το καλοκαίρι του 2021.

Η Süddeutsche Zeitung γράφει χαρακτηριστικά: «Αυτό δείχνει και η περίπτωση του Γιώργου Κύρτσου. Ο πρώην Ευρωβουλευτής της συντηρητικής Νέας Δημοκρατίας κατηγόρησε τον αρχηγό του κόμματός του, Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, για «ορμπανοποίηση» της χώρας τον Φεβρουάριο με συνέπεια να διαγραφεί από το κόμμα. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Euractiv, είχε τεθεί πολλές φορές υπό παρακολούθηση και έχει εντωμεταξύ καταθέσει μήνυση.

Για τον δημοσιογράφο Τάσο Τέλλογλου έχει αλλάξει στη δουλειά του κάτι πολύ βασικό. Πολλές φορές παρατήρησε τους τελευταίους μήνες ότι παρακολουθούνταν δια ζώσης και λέει πως: «Είναι σαν να ζεις σε μια δυστοπία». 

Το άρθρο αναφέρει πως ο κ. Τέλλογλου έχει ήδη ζητήσει από τις αρμόδιες αρχές να μάθει γιατί παρακολουθούνταν και όπως λέει ο ίδιος «αν έρθει μια τέτοια απάντηση, θα πάω στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων».