“Υπόθεση Ακριβοπούλου” ή ποιοι οδηγούν τον Κυριάκο στον σκοταδισμό;

Του Γ. Λακόπουλου

Ακούγεται απίστευτο: φιλοευρωπαϊκό κόμμα, με επικεφαλής που προβάλει ότι είναι σύγχρονος πολιτικός, ζήτησε την απόλυση δημοσιογράφου γιατί δεν του άρεσε μια ανάρτησή του στο  FB. Για την ακρίβεια η ΝΔ  αξιώνει να απομακρυνθεί από την ΕΡΤ η δημοσιογράφος Κατερίνα Ακριβοπούλου- ούτε καν να μην μετέχει σε εκπομπή που δουλεύει.

Κατά τη κρίση των αρμοδίων της ΝΔ: “συνεχίζει τις υβριστικές και χλευαστικές επιθέσεις εναντίον του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη”- σ.σ. είναι δηλαδή …υπότροπη!- με ανάρτησή της σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης”.

Δεν έκανε δηλαδή στην εκπομπή που εργάζεται αυτό το ανοσιούργημα, αλλά σε “μέσο κοινωνικής δικτύωσης”- ενδεχομένως τα λέει αυτά και στους φίλους τους. Είναι με αλλά λόγια αντι-Μητσοτακικών φρονημάτων- και φακελωμένη μάλιστα.  Εξ ου και η ΝΔ ως μέλλουσα ιδιοκτήτης της ΕΡΤ ζητάει από τη διοίκηση της να την “απομακρύνει”.

Η Ακριβοπούλου  δεν έκανε κάτι λάθος στη δουλειά της, ούτε έβλαψε την επιχείρηση στην οποία εργάζεται.  Εκφράσθηκε …απρεπώς για τον … πρόεδρο  της ΝΔ. Άρα ” αποδεικνύει ότι δεν έχει καμία σχέση με την αντικειμενικότητα“.  Η ΝΔ  κατήγγειλε: “αισθάνεται ότι πληρώνεται με τα λεφτά των Ελλήνων φορολογουμένων, όχι για να κάνει σωστά τη δουλειά της, αλλά για να επιδεικνύει όλο της το μίσος για τους πολιτικούς αντιπάλους της Κυβέρνησης”. 

Δηλαδή κάποιος που πληρώνεται από έναν εργοδότη, για να θεωρηθεί ότι κάνει καλά τη δουλειά  του πρέπει να πληροί και ένα νέο  κριτήριο: να μην  εκφράζεται -πουθενά-  άσχημα για τον Μητσοτάκη.

Ποια ήταν η ύβρις της δημοσιογράφου κατά της ιερότητας του προσώπου του προέδρου της ΝΔ; Ένα …κολλάζ με το οποίο σχολίαζε την εμμονή του για εκλογές. Αμφίβολης αισθητικής, αλλά πάντως και κολλάζ και όχι υβριστικό. Ειρωνικό, ίσως.

Τους ενόχλησε το “σλόγκαν” ή ότι  τον εμφανίζει κακοντυμένο;

Οπως έγραψε ο Κ. Γιαννακίδης στο Protagon θα μπορούσαν να …. αντισχολιάσουν, αντί να ζητούν την κεφαλή της επί πίνακι από κάποιον αναρμόδιο επί του θέματος-  όπως είναι η ΕΡΤ εν προκειμένω.

Τι να κάνει δηλαδή η Ακριβοπούλου; Να στέλνει στις αναρτήσεις της για έγκριση στη διοίκηση, ή στη στη…ΝΔ; Θα μας τρελάνουν;  Θα επιτρέπει για καιρό ο πρόεδρος της ΝΔ σ’ αυτό το σύστημα να τον εκθέτει προσδίδοντας του χαρακτηριστικά χειρότερα από του Σαμαρά;

Έχει ακούσει και έχει διαβάσει πως μιλάνε κάποιοι στα ΜΜΕ  που τον υποστηρίζουν;  Έχει ακούσει τους βουλευτές τους πως εκφράζονται για τους κυβερνητικούς;  Παρακολουθεί  τις εκπομπές του αντιπροέδρου του;  Θυμάται κανείς τς έγραφαν και έλεγαν οι Συριζαίοι ως αντιπολίτευση για τους Πασόκους;   Τι έλεγαν και έγραφαν για τον Γ. Παπανδρέου; Παρακολουθεί τι καταχωρείται στον σοβαρό διεθνή τύπο ως σάτιρα; Πόσο μάλλον στο Διαδίκτυο.

Αλίμονο αν επακολουθούσαν απολύσεις και τιμωρία  για  όποιον  δεν εμφανίζει τον Κυριάκο με την επιθυμητή εικόνα.  Ούτε οι  φανατικοί Μουσουλμάνοι όταν  σατιρίζουν τον Μωάμεθ οι “άπιστοι” δεν αντιδρούν έτσι. Έλεος.

Αν η Ακριβοπούλου κάνει καλά τη δουλειά για την οποία προσλήφθηκε στη εκπομπή της ΕΡΤ η διοίκηση της δεν έχει κανένα δικαίωμα να την ελέγξει, για  ό,τι κάνει εκτός  ΕΡΤ. Αν αυτό που κάνει είναι υβριστικό, ας την υποβάλουν μήνυση οι θιγόμενοι. Υπάρχουν νόμοι στη χώρα,  στους οποίους δεν συγκαταλέγονται οι κομματικές  ανακοινώσεις.

Αλλά δεν είναι εκεί το θέμα. Είναι ότι από κάποιους ανεγκέφαλους στη ΝΔ ασκείται ένα είδος τρομοκρατίας. Μετά τους πολιτικούς του ΣΥΡΙΖΑ που απειλούνται με ειδικά δικαστήρια φτάνουν και  στους δημοσιογράφους. Δεν είναι  η πρώτη φορά. Κάποιοι έχουν εξωθήσει τον Κυριάκο σε προσωπικά παρεμβάσεις σε ΜΜΕ. Είναι γνωστό ότι τηλεφωνεί  -και όχι για να πει την γνώμη του.

Δεν τηλεφώνησε στον Χατζηνικολάου ζητώντας του να “μαζέψει” – πραγματικά ακραίων εκφράσεων- παραγωγό του ραδιοφώνου του -και ακολούθησε εξώδικο; Δεν διαμαρτυρήθηκε  στον ΑΝΤ1 για την πρόσληψη στελέχους, που ήταν υπουργός του κόμματος του μάλιστα, αλλά όχι της δική του ομάδας; Δεν τηλεφωνούν άμεσοι συνεργάτες του σε δημοσιογράφους λέγοντας “Ο Κυριάκος ενοχλήθηκε γι αυτά που έγραψες…”;

Είναι μια καινοφανής πρακτική. Όλοι οι πολιτικοί ενοχλούνται όταν κάτι στη δημοσιότητα δεν τους αρέσει. Πολλοί επεμβαίνουν. Αλλά είναι άλλο η επέμβαση για να πει τη γνώμη τη κάποιος και να διορθώσει κάτι που είναι λάθος, ακόμη και να παραπονεθεί, και  άλλο να  επιθυμεί.. ησυχία νεκροταφείου σε ό,τι τον αφορά.

Ύμνους και αγιογραφίες και όχι κριτική. Όσο κακόπιστη, η κακόγουστη και αν  είναι αποτελεί δικαίωμα, αν δεν παραβαίνει το νόμο. Ο καθένας μπορεί να γράφει και να λέει ό,τι θέλει-  και  κρίνεται. Αν παρανομεί υπάρχουν νόμοι και δικαστήρια. Οι εκφοβισμοί με αξιώσεις απολύσεων και  διακίνηση προεδρικής δυσαρέσκειας είναι μέθοδοι  σκοταδισμού άλλων εποχή και άλλων καθεστώτων.  Δεν έχει κανένα λόγο ο πρόεδρος της ΝΔ να συνδέεται με αυτά…

ΥΓ: Ούτε η ΕΣΗΕΑ να κάνει ότι δεν καταλαβαίνει τι ακριβώς θέλει να πει και πού το πάει η ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης…