Φεύγουν οι ιδρυτές του ΣΥΡΙΖΑ, μένουν οι «Αλέξη-πτωτιστές»

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Άγγελος Κωβαίος
Η εικόνα στο ΣΥΡΙΖΑ, πριν καν συνεδριάσει η ΚΕ και προχωρήσουν οι όποιες εξελίξεις, είναι περισσότερο από σαφής.

Αποχωρούν με καταγγελίες και εκτενείς τοποθετήσεις στελέχη όπως ο Σκουρλέτης, ο Βούτσης, ο Τσακαλώτος, πιθανώς ο Φίλης, ο Σταθάκης και διάφοροι άλλοι. Μπαίνει στο σκηνικό ο Λαζόπουλος ως υπερασπιστής του Κασσελάκη, απέχει ο Τσίπρας και παρακολουθεί και ένας θεός ξέρει τι θα ακολουθήσει, αν και αρχίζουν να γίνονται προβλέψιμα τα πράγματα. 

Την ίδια στιγμή, κουμάντο κάνει ο Πολάκης, ο Παππάς έχει παραμερίσει και δεν φαίνεται να παίζει κάποιο ρόλο, ενώ ο πρόεδρος του – προσεχώς μισού – κόμματος, συνεχίζει τις αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα και όποτε εμφανίζεται, περιφέρεται εδώ και εκεί με την ακολουθία του (Αυγέρη, Τζάκρη, κ.λπ.). Με λίγα λόγια, «την κάνουν με ελαφρά πηδηματάκια» οι ιδρυτές, αυτοί που έφτιαξαν το ΣΥΡΙΖΑ και μένουν οι ξενόφερτοι, οι «αλεξιπτωτιστές» ή και «Αλέξη-πτωτιστές», εκείνες δηλαδή οι χρυσές μεταγραφές της περιόδου Τσίπρα. 

Ποια θα είναι η συνέχεια, αν οι αποχωρούντες έχουν βλέψεις για ένα άλλο κόμμα και ποιες οι ρεαλιστικές προοπτικές του, είναι θέματα για το προσεχές διάστημα, αρχικά έως τις ευρωεκλογές και βλέπουμε για αργότερα. 

Ορισμένοι το βλέπουν ως στενάχωρη εξέλιξη. Ειδικά για εκείνους που δημιούργησαν το κόμμα, είναι απολύτως κατανοητό. Όμως τελικά, είναι και μία προδιαγεγραμμένη πορεία, που αρνήθηκαν να την δουν εγκαίρως…

Πηγή: Reporter.gr