Φλαμπουραρισμός: το ανώτατο στάδιο του ΠΑΣΟΚ

Με τον Φρεντ -Ερνέστο, τον Χάκερ

ΒΟΥΛΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΠΡΑΞΗΣ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ

-Πάω να χτυπήσω την Οικογενειοκρατία!

-Ναι παιδί μου, πάρε καμιά ζακέτα!

Kοιτάζω από μακριά το πολιτικό σκηνικό και βλέπω πως πέφτουμε όλο και πιο χαμηλά, αδέλφια. Η Νέα Δημοκρατία, ας πούμε. Αξίζει μια καλύτερη ηγεσία από τον Τζιτζικώστα και τον κάθε Τζιτζιφιόγκο. Μελλοντικό πρωθυπουργό θα εκλέξουνε. Όχι αρχηγό εσωκομματικής παράταξης. Βλέπω τα προγνωστικά στο Stoiximan- 1.95 Mεϊμαράκης και Τζιτζικώστας- και σκέφτομαι πως η Ελλάδα γενικά αξίζει μια καλύτερη τύχη. Δεν έχει η ΝΔ άλλα στελέχη εκτός από τον Άδωνι, τον βαρυπλούμιστο Τζιτζικώστα και  τον Κυριάκο; Ε; Δεν έχει;

Αυτό το στυλ του Κυριάκου –«είμαι και ο πρώτος, είμαι ο καλύτερος» , “Ξέρετε, εγώ είμαι του Χάρβαντ”, ‘Εγώ θα χτυπήσω την Οικογενειοκρατία, από μέσα- γιατί την ξέρω!”- δεν έχει περάσει στον κόσμο. Μάλλον θα βγει τρίτος! Για τον Άδωνι δεν το συζητώ, έχει ήδη κερδίσει. Μια θέση κλόουν ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣστην παράσταση, ειδικά με την σκηνή που τρέχει να προλάβει. «Δεν είμαι από τζάκι» λέει και βιάζεται στο σποτάκι του να προβάλλει ένα… σαλόνι. Μέγα λάθος. Θα μπορούσε τόσα σποτάκια να βρει από τον …ελληνικό κινηματογράφο. (Mε την ευκαιρία κανένας δεν τον κατηγόρησε ότι είναι κακό που είναι γιος βιβλιοπώλη. Να τα αφήσει αυτά και να κοιτάξει να κερδίσει τις κατηγορίες των ψηφορόρων στις οποίες δεν πάει καλά. Δηλαδή στους κεντρώους, τους δεξιούς, του κεντροδεξιούς, τις νοικοκυρές, τους νέους, τους γέρους, την ανώτερη και την κατώτερη τάξη!)

Αν ο Τζιτζικώστας νομίζει, πάλι, πως είναι ο Αντι-Τσίπρας, την έκατσε την βάρκα η παράταξη του Εθνάρχη. Ήδη στο ΣΥΡΙΖΑ ψάχνουνε τον αντι-Τζιτζικώστα, αλλά δεν μπορούν να τον βρουν. ( Τον Κορωνάκη τον πήρανε φαντάρο). Κι έτσι κάθομαι σκέφτομαι, εδώ στο Ανοιχτό Παράθυρο, πως θάναι η πολιτική ζωή σε δέκα χρόνια; Ποιος θάναι ο διάδοχος του Αλέξη Τσίπρα; Να πηδήξω από το παράθυρο ή να μην πηδήξω;

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΣΥΡΙΖΑ ΦΛΑΜΠΟΥΡΑΡΗΣ ΑΠερίμενα από τον Φλαμπουράρη να παραιτηθεί, πριν τις εκλογές κιόλας. Να διευκολύνει, την παράταξη. Αλλά είδα τον Τσίπρα να τον υπερασπίζεται- «ξέρεις δα, πόσο βγάζουν οι εργολάβοι” είπε στον Χατζηνικολάου. Και τον λυπήθηκε η ψυχή μου. Τι σταυρό κι αυτός κουβαλάει. Τώρα θα πρέπει να υπερασπιστεί όλους όσους- σαν τον Σταθάκη- δεν είναι πως δεν έκαναν την δήλωση σωστά. Είναι πως είναι αριστεροί εκατομμυριούχοι, σχήμα καθόλου οξύμωρο, αν σκεφτείς πως στην Ελλάδα δεν είναι θέμα – όπως λέει κι ο Νίκος Λακόπουλος στον “Αλέξη στη Χώρα των Θαυμάτων”- ένας αριστερός νάχει ακίνητα, αλλά αν μπορεί να είναι αριστερός χωρίς ακίνητα. (Αν το θυμάμαι καλά!).

Από την άλλη είναι αυτή  η Αριστερά των Βορείων Προαστίων πούχει φέρει την δεξιά παράταξη σε αδιέξοδο κι αγωνίζεται ο Μεϊμαράκης και ο Άδωνις να πείσουν πόσο λαϊκοί είναι. Ή όπως είπε κι ο αρχι-Μητσοτάκης: «Και μεις με την κρίση δυσκολευόμαστε!».

Επιτέλους. Το θυμήθηκα!  Ο Φλαμπουραρισμός είναι το ανώτατο στάδιο του κομμουνισμού, λοιπόν, κι ο ΣΥΡΙΖΑ το ανώτατο στάδιο του ΠΑΣΟΚ. Κι έτσι φτάσαμε στο σημείο η Φώφη να κάνει αντιπολίτευση στο ΠΑΣΟΚ κι ο Μεϊμαράκης να κατηγορεί τον Τσίπρα ως  «μνηνομιακό». Λίγο πιο κει είναι ανοιχτή η πόρτα του ψυχιατρείου. Ή με άλλα λόγια- τώρα το θυμήθηκα καλύτερα και θα κάνω συμπληρωματική δήλωση, γιατί η πρώτη ήταν ατελής και …πρώιμη: Αφού ο Φλαμπουραρισμός είναι το ανώτατο στάδιο του κομμουνισμού κι ο ΣΥΡΙΖΑ το ανώτατο στάδιο του ΠΑΣΟΚ, τότε- όπερ έδει δείξαι- Ο ΦΛΑΜΠΟΥΡΑΡΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΝΩΤΑΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ.

ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΦΩΦΗ
Κεντρική Επιτροπή ΠΑΣΟΚ: ένα βλέμμα χίλιες λέξεις.

Για την Ζωή δεν έχω μάθει τίποτα, αλλά ο Βαρουφάκης- με τον οποίο κάνει κίνηση και μάλιστα ευρωπαϊκή- είναι από καιρό εναντίον της Επιτροπής για το Χρέος. Ο Λαφαζάνης διαβάζει Λένιν και τα Άπαντα του Μπρέζνιεφ για να δει τι δεν πήγε καλά και να επανέλθει. Δεν του βγαίνει καλά η ανάλυση. Αν αυτός είναι ο Λένιν κι ο Τσίπρας ο Κερένσκι, ποιος θα αναλάβει τον ρόλο του Τρότκσι και του Στάλιν. Κα που πήγε το 62% του ΟΧΙ και το 35% της δραχμής. Πάμε να τα μετρήσουμε άλλη μιά!

Ξεχάστε την ιδέα ο Σταύρος να παραιτηθεί. «Το Ποτάμι δημιουργήθηκε πριν από 20 μήνες ακριβώς. Πιστεύετε ότι ήρθε κιόλας η ώρα να το εγκαταλείψω;» είπε. «Πάντως οι σύνεδροι είναι αυτοί που θα αποφασίσουν. Υποσχέθηκα κάτι στους χιλιάδες εθελοντές σε όλη τη χώρα. Ότι τον Δεκέμβριο θα έχουμε στήσει στα πόδια του ένα νέο Κίνημα. Μια πολεμική μηχανή για τους αντιπάλους μας αλλά και μια κυψέλη αξιοκρατίας και λύσεων».

«Οι πολίτες δεν είναι ιδιοκτησία των κομμάτων. Συζητάμε λοιπόν και με «βαριά ονόματα», όπως λέτε, γιατί έχουμε ανάγκη τις εξαιρέσεις του παλιού – αυτούς που τόλμησαν και συγκρούστηκαν. Το Ποτάμι από τη σύστασή του μιλάει για μια μεγάλη κοινωνική και πολιτική συμμαχία των προοδευτικών δυνάμεων της κεντροαριστεράς και της κεντροδεξιάς. Αυτή δεν μπορεί να επιτευχθεί χωρίς την εμπειρία του παλιού αλλά η σφραγίδα πρέπει να μπει από τα νέα μυαλά της πολιτικής.».

Το πιάσατε το υπονοούμενο ή να σας το κάνω λιανά; “Xρειαζόμαστε και το παλιό και τις εξαιρέσεις του» είπε ο Σταύρος. Και κάπως έτσι το ΠΑΣΟΚ έγινε οικόπεδο με θέα! Γιατί κι ο Τσίπρας έχει ήδη αρχίσει να σκέφτεται πως δεν μπορεί να στηρίζεται στους Ευρωπαίους σοσιαλδημοκράτες, αλλά να μην στηρίζεται στους Έλληνες σοσιαλδημοκράτες. Εκτός αν είναι αυτός- όπως λέγεται- ο νέος ηγέτης της σοσιαλδημοκρατίας. Αλλά τα στελέχη του του βάζουν πιπέρι όταν λέει αυτή τη λέξη.

tsipras kammenosΣοσιαλδημοκρατία. Μπλιάχ! Καλύτερα με τον Καμμένο, που ‘ναι τίμιο και καλό παιδί. Και με την Εκκλησία με την οποία δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα. Και πιο πολύ να δια-χωρίσουμε. Τα άκουσες, Δεν- έγραψες- Ιστορία- Νίκο- Φίλη;

“Xειμώνιασε και φεύγουν τα πουλιά, γοργά ο πελαργός τα ζευγαρώνει» έλεγε ένα παλιό σχολικό ποίημα. «Θέλω να χτίσω ένα σπιτάκι» έλεγε ένα άλλο. ‘Δεν θα το χτίσω εκεί». Κι όπως λέει και μια παροιμία –που επικαλείται στην στήλη του ο θυμόσοφος Γιώργος Μαρκάκης- στο ΑΠ:

“Ψηλά τη χτίζει τη φωλιά και θα σου γύρει ο κλώνος!»

Πολλά Φιλιά/  Φρεντ- Ερνέστος, ο Χάκερ.

agia_barbara_nosokomeio_3ΥΓ. Τον Γενάρη σας είπα ότι πάμε για εκλογές τον Σεπτέμβριο. (Να τα κρατάτε τα σχόλια μου). Τον Σεπτέμβριο σας είπα πως πάμε για εκλογές τον Μάρτιο. Να τον ακούτε τον Φρεντ- Ερνέστο. Το μόνο που με προβληματίζει είναι  δήλωση του Σταύρου πως θα προκύψει νέα κυβέρνηση από αυτή την Βουλή. Να τον ακούτε τον Σταύρο.

Υ.Γ. 2. Μη βάζετε στοιχήματα για τη ΝΔ. Όποιος κι αν βγει θάναι προσωρινός.prod-Cravate_noire_motifs_ton_sur_ton_24828_vue_3_HD

Υ.Γ.3. Οι υποψήφιοι για την ηγεσία της ΝΔ είναι δύο. Ο Κώστας Καραμανλής ο Νεώτερος και ο Μπακογιάννης, ο εγγονός του Μητσοτάκη, ο Νεώτερος. Αλλά δεν κατεβαίνουν στις εκλογές. 

Να τον ακούτε τον Φρεντ- Ερνέστο- τον Χάκερ. (Είχα και δεύτερο όνομα, αλλά τώρα το …θυμήθηκα).  Η Παναγιά η Αριστερή, η Αδιαχώριστη, η Συριζαία, μαζί σας ως την άλλη βδομάδα. Διαφημίσεις.