Χρήστος Καλογρίτσας: Βδέλλα

Γράφει ο Γιώργος Λακόπουλος
Ο Μητσοτάκης θα είναι το επόμενο θύμα του Καλογρίτσα – μετά τον Παππά.

Αν στην Κουμουνδούρου έχουν κάθε λόγο να στήσουν κάποιον στον τοίχο και να του πετούν βελάκια, αυτός είναι ο Νίκος Παππάς.

Έβλαψε τον ΣΥΡΙΖΑ το μίγμα πολυπραγμοσύνης, αφέλειας, ίντριγκας και συναναστροφών του με αναξιόπιστα πρόσωπα, τον καιρό της ισχύος του.

Αλλά αυτά αφορούν στο κόμμα του. Έναντι της Πολιτείας και του νόμου, ο Παππάς δεν βαρύνεται με τίποτε-τουλάχιστον σε ότι αφορά τις τηλεοπτικές άδειες.ADVERTISEMENT

Αντίθετα η νομιμοποίηση του τηλεοπτικού τοπίου είναι έργο των χειρών του. Οι δυο διαγωνισμοί που οργάνωσε υπήρξαν άψογοι και συμφέροντες για το ελληνικό δημόσιο, το τηλεοπτικό κοινό και τους εργαζομένους στα κανάλια.

Ότι έπεσε στην παγίδα του Μητσοτάκη – που δεν έστελνε εκπρόσωπο της ΝΔ στο ΕΣΡ, ώστε να μην αλλάξουν τα πράγματα και η κυβέρνηση Τσίπρα – ρισκάρισε τη μεταφορά της αρμοδιότητας για τους διαγωνισμούς στο υπουργείο του, ήταν νομικό λάθος, αλλά όχι ποινικό αδίκημα.

Άλλωστε ήταν η μόνη διάταξη του νόμου του, που κατέπεσε. Τον υπόλοιπο τον κατεδάφισε η σημερινή κυβέρνηση ως προσφορά στους καναλάρχες .

Αν βγήκε κάποιος ζημιωμένος ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά η Πολιτεία κατοχύρωσε το δικαίωμά της να έχει έσοδα από την ενοικίαση των συχνοτήτων – που αποτελούν περιουσιακό στοιχείο της.

Δεν υπάρχει καμία «παράβαση καθήκοντος». Η κατηγορία με μόνο «στοιχείο» την αριθμητική στη Βουλή, στήθηκε ως τιμωρία για τη μεταχείριση όσων ήθελαν να έχουν το πολιτικό σύστημα στο τσεπάκι.

Όπως «δεν μπορείς να παίξεις γκολ με τον πρόεδρο και να τον νικήσεις», που λένε στην Αμερική, έτσι δεν μπορείς να κλειδώσεις σ’ ένα δωμάτιο τον Μαρινάκη για να πάρει τηλεοπτική άδεια..

Εδώ, ξαναμπαίνει στη σκηνή ο γνωστός και μη εξαιρετέος Χρήστος Καλογρίτσας. Από την πόρτα του νεώτερου Μητσοτάκη αυτή τη φορά.

Ο βίος και η πολιτεία του προεξοφλεί ότι θα δαγκώσει όποιον τον χρησιμοποιεί, αφού πρώτα του προσφέρει – με το αζημίωτο – τις υπηρεσίες του…

Ακόμη και αν αυτοδιαψεύδεται: δεν είχε ούτε ευρώ για εγγύηση στον διαγωνισμό, αλλά «έστελνε σακούλες με λεφτά» στην Κουμουνδούρου.

Θα έφτιαχνε «κανάλι του ΣΥΡΙΖΑ», αλλά με κεφάλαια που ζητούσε από αντι-ΣΥΡΙΖΑ επιχειρηματία και ανταγωνιστή του!

Ο Καλογρίτσας σταδιοδρόμησε ως βδέλλα στο πολιτικό σύστημα, επί δεκαετίες.

«Πουλούσε στον Άκη παραμύθια ότι μπορεί να ανοίξει σήραγγα στο Μέτσοβο» έλεγαν στο ΠΑΣΟΚ, πριν τον βρουν μπροστά τους στο «βρόμικο 89».

Αριβίστες από την Αριστερά και τον σημιτικό «εκσυγχρονισμό…- που σήμερα βρίσκονται στη ΝΔ – μπήκαν στη φάκα του συνεταιρισμού μαζί του: « Ο Θεοδωρικάκος είναι παιδί μου» κομπάζει.

Πρόκειται για απειλή προς όσους τον έστειλαν στο Ειδικό Δικαστήριο και τώρα τον υπερασπίζονται, δια του Λοβέρδου – για να τον χρησιμοποιήσουν κατά του Τσίπρα.

Ο Μητσοτάκης θα είναι το επόμενο θύμα του Καλογρίτσα – μετά τον Παππά.

ΑΠΟ ΤΟ IEIDISEIS.GR