Χτύπησαν τον Γιάνη Βαρουφάκη έξω από εστιατόριο στα Εξάρχεια

Ο Γενικός Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης φέρεται να ξυλοκοπήθηκε έξω από εστιατόριο στα Εξάρχεια το βράδυ της Παρασκευής.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, άγνωστοι με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους πλησίασαν τον επικεφαλής του ΜέΡΑ 25 λίγο μετά τις 21:00 μέσα στο εστιατόριο όπου και βρισκόταν και τον προπηλάκισαν, χρησιμοποιώντας υβριστικές εκφράσεις και ζητώντας του τον λόγο για τον πολιτικό ρόλο του στην επιβολή των Μνημονίων στην Ελλάδα.

Ο ίδιος αντέδρασε και τους ζήτησε να βγουν έξω από το εστιατόριο. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, η επίθεση συνέβη στη συνέχεια έξω από το εστιατόριο γύρω στις 21:30 όταν περίπου 30 άτομα φέρεται να επιτέθηκαν στον πολιτικό με γροθιές και κλοτσιές.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης μεταφέρθηκε στον νοσοκομείο Ευαγγελισμός με κάταγμα στη μύτη όπου βρίσκεται ακόμη.¨

Η ανακοίνωση του Mέρα 25

“Πριν από λίγο ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης έγινε θύμα θρασύδειλης φασιστικής επίθεσης από προβοκάτορες τραμπούκους.

Ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 συνέτρωγε στο εστιατόριο Γιάντες, (ένα μέρος που επισκέπτεται συχνά) με συνοδοιπόρους του Diem25 από όλη την Ευρώπη, όταν ολιγομελής ομάδα τραμπούκων μπήκε στο εστιατόριο με βίαιες διαθέσεις, φωνάζοντας «έλα έξω κάθαρμα που υπέγραψες Μνημόνια».

Ο Γιάνης Βαρουφάκης σηκώθηκε για να τους μιλήσει. Οι τραμπούκοι απάντησαν αμέσως με βία, ξυλοκοπώντας άγρια το Γραμματέα του ΜέΡΑ25.

Ας προβληματιστούν από το σημερινό επεισόδιο αυτοί που διακινούν επί σκοπώ το ψευδές και συκοφαντικό αφήγημα που χρησιμοποίησαν οι σημερινοί τραμπούκοι.

Εμείς δεν φοβόμαστε, δεν πτοούμαστε, δεν υποχωρούμε.

Στο σκοτάδι, απαντάμε με μία λέξη: ΜέΡΑ”.