Όσα παίρνει ο άνεμος

Του Γιώργου ΜαρκάκηΜΑΡΚΑΚΗΣ

Η σπορά, λοιπόν, μυκητοχρωμολουλούδιασε στον fluer du mal κήπο του ολοένα σμικρυμένου Maximou. Έχει εξελιχθεί σε πάγια καθημερινή τακτική της σημερινής κυβέρνησης αυτό που ενδεχομένως γίνονταν παλιότερα σποραδικά από τους προκατόχους ενοίκους.

Συνεχώς προγραμματισμένες άτεχνες διαρροές πληροφοριών για τα νέα μέτρα, τους νέους νόμους, τα νέα χαράτσια. Οπότε, μετρούν την σφοδρότητα των αντιδράσεων του κόσμου και κατόπιν παίρνουν το κλαδευτήρι στις ομάδες πολιτών που κράζουν λιγότερο.

Το φαινόμενο παρατηρήθηκε αρχικά σε ομιλίες πολιτικών, που νομίζοντας ότι τα μικρόφωνα που είχαν μπροστά τους ήταν κλειστά έλεγαν διάφορες αρλούμπες και έκαναν δηλώσεις στους διπλανούς τους -πιστεύοντας πως ‘κανείς’ πιο πέρα δεν τους ακούει.

Φυσικά το αφύσικο από error  αυτό φαινόμενο αξιολογήθηκε  και αγιολογήθηκε politically correct δημιουργώντας εκτοξευτική πυροτεχνική πλατφόρμα για να φοβηθεί και ο όποιος …Άγιος ψηφοφόρος που άτεχνα εξαπατημένος ψήφισε τους ίδιους σκορποχώρηδες κολπατζήδες κυβερνήτες στα σημερινά τους πόστα.

………………..

-Τι κάνετε ρε σεις τα βράδια; Δεν βγαίνετε …δε σας βλέπω πουθενά στα γνωστά στέκια πια !

– Εεε, να σου πω… Τα βράδια μαζευόμαστε όλοι μαζί και βλέπουμε ξανά και ξανά την ταινία Gone with the Wind.

– Καλά τι κανάλι βλέπετε, ρε συ ;

– Δεν είναι κανάλι …Λούκι είναι …και είμαστε μέσα