Όταν η ΝΔ ομολογεί ότι θέλει να ελέγξει την Δικαιοσύνη

Η αρχή έγινε με τον Ευάγγελο Βενιζέλο που υποστήριξε πως “μία κυβέρνηση η οποία έχει βγει και έχει πει ότι «εγώ δεν αντιπροσωπεύω το εκλογικό σώμα τώρα» δεν μπορεί να επιλέξει τους δικαστές -κι ας είναι μια νόμιμη κυβέρνηση.

Ακολούθησαν δημοσιογράφοι και συνταγματολόγοι να πουν ότι καταδολιεύεται το πνεύμα του Συντάγματος από τον ορισμό προέδρου και εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Μικρή λεπτομέρεια ότι ήδη οι προτεινόμενοι έχουν επιλεγεί με ψήφο από τη Βουλή στις διασκέψεις των προέδρων.

Ώσπου  ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου απευθύνοντας επιστολή στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζητά συναίνεση με την αξιωματική αντιπολίτευση στο θέμα της αλλαγής ηγεσίας στα ανώτατα δικαστήρια.

Η απάντηση της Νέας Δημοκρατίας ήταν …όχι γιατί  πρόκειται για παράνομη και «εξόφθαλμα αντιθεσμική διαδικασία»!

Η θητεία του προέδρου και της εισαγγελέως δεν μπορεί να παραταθεί πέραν της 30ής Ιουνίου και αν διορισθούν από την κυβέρνηση θα αντικατασταθούν από τους δεύτερους στην ιεραρχία, έως ότου διοριστούν οι διάδοχοί τους.

Η Νέα Δημοκρατία θα μπορούσε να ανταποδώσει την πρόταση του του υπουργού Δικαιοσύνης με αποδοχή την πρόταση του διορισμού με συναίνεση της όποιας κυβέρνησης με την αξιωματική αντιπολίτευση.

Φαίνεται πως όμως ότι κατηγορεί την κυβέρνηση ότι προσπαθεί να αλώσει την Δικαιοσύνη γιατί επιθυμεί -αν γίνει κυβέρνηση- να την …αλώσει εκείνη.