Όταν ο Μανιάτης έχει “πάθει Μητσοτάκη”

Toυ Κώστα Πρώιμου

Προφανώς και δεν ήθελε να κρύψει τον εκ της στάσης του άκρατο ενθουσιασμό ο Γιάννης Μανιάτης, για την επιτυχία όπως δήλωσε της Ελλάδας να υπογράψει την αγορά φρεγατών από τους Γάλλους (που θα παραλάβουμε το 2025;) σε συνέχεια των Ραφάλ. Αυτά και άλλα είπε ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ  κατά τη διάρκεια παρουσίασης βιβλίου χθες στον κήπο του Παραρτήματος της Εθνικής Πινακοθήκης στο Ναύπλιο, όταν ο πρώην Βουλευτής του ΚΙΝ.ΑΛ βρέθηκε στο Βήμα της εκδήλωσης για να τιμήσει  με την αγόρευση του τον συγγραφέα.

Τι ότι η Αμερική ακολουθεί την Ευρώπη στα “κλιματικά δρώμενα” (ας γελάσουμε), είπε ο κ.Μανιάτης, τι ότι με τις φρεγάτες θα ισχυροποιηθεί η Ευρώπη (στο ντούκου ότι ο Μπάιντεν προσφάτως άναψε το πράσινο φως για τη δημιουργία Ευρωστρατού), τι ότι οι ΗΠΑ εγκατέλειψαν την γειτονιά μας οπότε καλώς αγοράζουμε και τα πλωτά υπερόπλα από την κυβέρνηση Μακρόν αφού οι γεωπολιτικές ισορροπίες αλλάζουν άρδην… Πανεπιστημιακός και αξιόλογος γαρ ως Υπουργός ο κ. Μανιάτης έχει κάθε δικαίωμα και την προσήκουσα πείρα ώστε να τοποθετείται δημόσια σε ζητήματα που αφορούν στο διεθνές αλλά και το εσωτερικό πολιτικό περιβάλλον, αρκεί τα όσα εκστομίζει ο πάντα ήπιος και συμπαθής  Γιάννης να μην διέπονται από ισχυρές δόσεις Μητσοτάκη, διότι απλούστατα θεωρούμε ότι ο ίδιος κινδυνεύει εν τέλει από την διακριτή ασθένεια του αχαλίνωτου και απολύτως εθιστικού νεοφιλελευθερισμού.

Πάντως για να μη θεωρηθεί ότι γράφουμε λίβελους κατά του κ.Μανιάτη  ή ό,τι τα ανωτέρω απλώς τα παρερμηνεύσαμε, ένας  εξηντάρης κύριος άγνωστος προς εμένα, ευρισκόμενος δίπλα μου, εξέφρασε την ίδια απορία:

– Μα τι έχει πάθει ο Μανιάτης; Τα πιστεύει αυτά που λέει;….

  • – Μάλλον Μητσοτάκη έχει πάθει, του απάντησα….

ΥΓ. Θα έχει ενδιαφέρον να διαπιστώσουμε τι στάση θα κρατήσει ο Γιάννης Μανιάτης στις Δεκεμβριανές εσωκομματικές εκλογές του ΚΙ.ΝΑΛ που a priori το όποιο αποτέλεσμα τους θα σηματοδοτήσει την αρχή διαρθρωτικών πολιτικών εξελίξεων σε όλα τα Κόμματα…