Όταν ο Νίκος Δένδιας φέρνει στον ίσιο δρόμο τον Γεωργιάδη και τον Πρωθυπουργό!

Πέρασε μάλλον απαρατήρητο, αλλά ο Νίκος Δένδιας πήρε το όπλο του. Ύστερα από μια περίοδο σιωπηλής ανοχής του παραγκωνισμού του από τον Πρωθυπουργό και το καπέλωμά του από μετακλητούς υπαλλήλους του Μεγάρου Μαξίμου, ο υπουργός Εξωτερικών ξιφουλκεί.

Με δημόσια παρέμβασή του -στα «Παραπολιτικά Fm» φέρνει στον ίσιο δρόμο τον Άδωνι Γεωργιάδη και όσους ακόμη στρέφονται κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών ή καλλιεργούν την προσδοκία της καταγγελίας της- ενισχύοντας τους εθνικιστές στη Βόρεια Μακεδονία- αλλά και τον ίδιο τον Πρωθυπουργό.

Οι τοποθετήσεις του για τις εξελίξεις σε σχέση με τη Συμφωνία βρίσκονται σε εμφανή αντιδιαστολή με το πνεύμα, αλλά και τις διατυπώσεις που χρησιμοποιεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο υπουργός Εξωτερικών όχι μόνο δεν διατυπώνει επιφυλάξεις για τη Συμφωνία των Πρεσπών και δεν τη χαρακτηρίζει «κακή συμφωνία» όπως κάνει ο Πρωθυπουργός, αλλά μιλάει για «εργαλείο» που πρέπει να αξιοποιήσει η χώρα.

Σε πλήρη αντιδιαστολή με την ρητορική του Κυρ. Μητσοτάκη και πολύ περισσότερο με τους ακραίους της ΝΔ -Βορίδη, Σαμαρά, Γεωργιάδη- σημειώνει ότι η Ελλάδα από την πλευρά της έχει ήδη δώσει αυτό που όφειλε από τη Συμφωνία  και τονίζει δηκτικά:

«Αλλά για να πάρουμε την αντιπαροχή εξαρτάται από το αν θα συμφωνήσουν οι Γάλλοι, οι Ολλανδοί ή όποιοι άλλοι και μετά μας κάνουν και κριτική από πάνω».

Ρίχνοντας στο καλάθι των αχρήστων όσα έχουν ακουστεί από τον Πρωθυπουργό τις τελευταίες μέρες δίνει έμφαση στη συμφωνία- εργαλείο και στη ενταξιακή διαδικασία που προβλέπει.

Κινείται σε εντελώς διαφορετικό μήκος κύματος και δεν διστάζει -όταν είναι- να αναφέρει το όνομα της γειτονικής χώρας- με την οποία η Ελλάδα έχει «αμοιβαία συμφέροντα», όπως λέει.

Ειδικά για τη Συμφωνία των Πρεσπών ο Νίκος Δένδιας σημειώνει πως «η Νέα Δημοκρατία δεν ήταν εναντίον μιας συμφωνίας, ήταν εναντίον συγκεκριμένων διατάξεων και προβλέψεων αυτής της συμφωνίας…».

Η φραστική διαφοροποίηση του υπουργείου Εξωτερικών  σ’ αυτό το θέμα υποδηλώνει την διάθεσή του να κάνει την επανάστασή του και να δώσει τέλος στον παραγκωνισμό του από τη διπλωματική σύμβουλο του Πρωθυπουργού.