Όταν ο Σημίτης εξευτελίζει τους “σημιτικούς”

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΪΤΑΣ

 

Γράφει ο Συγκλητικός

 

Είναι γνωστό ότι όσοι έφυγαν από το ΠΑΣΟΚ και όσοι ως υποψήφιοι του αποδοκιμάστηκαν από το εκλογικό σώμα έχουν θέμα με τη Φώφη Γεννηματά. Όχι γιατί την αξιολογούν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο και την κρίνουν ακατάλληλη. Το ίδιο έκαναν και με τον Βενιζέλο. Απλώς γιατί η ίδια είναι αρχηγός κόμματος και οι ίδιοι περιφέρονται από ολιγάρχη σε ολιγάρχη μπας και τους κρατήσει στην επικαιρότητα για να τους προσέξει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σ’ αυτό το πλαίσιο σκαρφίστηκαν την επιχείρηση “Αναδιοργάνωση της Κεντροαριστεράς” για να φάνε τη Γεννηματά. Επειδή δεν τους βγαίνει κατέφυγαν στο τελευταίο κόλπο: την επιστράτευση του Κώστα Σημίτη. Οι πιο “σημιτικοί” από αυτούς- ορισμένοι είχαν πάει στο ΠΑΣΟΚ από αλλά κόμματα επί των ημερών του- άρχισαν να διαδίδουν ότι ο Σημίτης είναι αυτός που πρέπει να τεθεί επικεφαλής της ανασυγκρότησης με πρώτους και καλύτερους τους ίδιους δίπλα του.

Του πρότειναν δηλαδή να αυτοξευτελιστεί στρεφόμενος εναντίον του κόμματος του – αλά Παπανδρέου- και να το διασπάσει ή να υπονομεύσει την εκλεγμένη πρόεδρό του.

Έσπασαν τα μούτρα τους.

Ο Σημίτης στάθηκε με ήθος και αξιοπρέπεια στο ύψος της ιστορικής διαδρομής του και αντέδρασε στο δημοσίευμα του “Βήματος” ως πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρώην πρωθυπουργός. Όχι βέβαια εναντίον της εφημερίδας που απλώς έκανε τη δουλειά της. Εναντίον εκείνων που θέλουν να τον βάλουν τα τραβήξει το κάρο της επιστροφής τους στην πολιτική.

Η δήλωση Σημίτη υπήρξε ηχηρό χαστούκι για τους “σημιτικούς” που διακινούν αυτή την ιστορία. Τους εξευτέλισε υποδεικνύοντας τους να μην τον εμπλέκουν και αν νομίζουν ότι πρέπει να γίνει κάτι να το κάνουν μόνοι τους.  Το ότι μερικοί επιμένουν, παίρνει χαρακτηριστικά προβοκάτσιας .