100 χρόνια ΚΚΕ με 100 εκδηλώσεις σε 100 πόλεις

Το ΚΚΕ, με κεντρικό σύνθημα “Μαζί μπορούμε να δώσουμε τη λύση! Εμπρός λαέ με το ΚΚΕ. Με τη δύναμή μας-Για το δίκιο μας”, προγραμματίζει 100 εκδηλώσεις σε 100 πόλεις σε όλη την Ελλάδα εντός του 2018 το οποίο είναι το έτος συμπλήρωσης 100 ετών από την ίδρυση του Κόμματος.

«Είναι η κορύφωση του μεγάλου εορτασμού για τον έναν αιώνα αγώνων και θυσιών που φεύγει, για τον νέο που ξεκινάει» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του ΚΚΕ σημειώνοντας ότι «με τον συμβολικό αριθμό “100”, οι 100 εκδηλώσεις σε 100 πόλεις σε όλη την χώρα ξεκίνησαν ήδη από τον Απρίλη, με το διήμερο εκδηλώσεων στην Καισαριανή, την κεντρική ομιλία του γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα και τη συναυλία του συνθέτη Γιάννη Μαρκόπουλου.

Στη Θεσσαλονίκη η έναρξη έγινε με τη μεγάλη εκδήλωση για τις δίκες στο Έκτακτο Στρατοδικείο Θεσσαλονίκης την περίοδο 1946- 1951».

Προσθέτει ότι οι εκδηλώσεις που θα κορυφωθούν στο τέλος του έτους «έρχονται να φωτίσουν τη λύση που προτείνει το ΚΚΕ στη σημερινή βαρβαρότητα. Έρχονται να αναδείξουν τη νέα προοπτική, το σοσιαλισμό, ενάντια σε ένα ξεπερασμένο σύστημα, τον καπιταλισμό, που στον 21ο αιώνα παρά τα επιτεύγματα της επιστήμης και της τεχνολογίας καταδικάζει τους εργαζόμενους, τους λαούς να ζουν με τον εφιάλτη της ανεργίας, της φτώχειας, των πολέμων. Παίρνει πίσω δικαιώματα δεκαετιών που κατακτήθηκαν με αγώνες και αίμα».