153 σφαίρες πλήγωσαν τον ανθρωπισμό μου…

ΦΩΤΟ: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Του Βασίλη Βενιζέλου

ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣΥπάρχουν φίλοι του ισλαμοφασισμού τους οποίους επιθυμώ να διαγράψω τώρα και από το μυαλό μου και από τους ορίζοντές μου! Να φύγουν μόνοι τους τώρα για να μην πάρω τη σκούπα!

Γνωρίζω πολύ καλά ότι η βλακεία είναι ανίκητη, αλλά η πρόκληση πάνω στις σορούς τόσων νεκρών στο Παρίσι δεν μπορεί να γίνεται και δεν γίνεται ανεκτή! Δεν τους θέλω ούτε στους φίλους μου ούτε στους συμπολίτες μου!

Θέλω να ουρλιάξω, όπως ούρλιαζα στους Δίδυμους Πύργους, όταν μία πολύ σοβαρή κατά τα λοιπά συμπολίτης μας δήλωσε: Ούτε γελάμε ούτε κλαίμε…

Κλαίμε σήμερα και όποιος δεν κλαίει δεν έχει καταλάβει γρι από ισλαμοφασισμό και τρομοκρατία, δεν έχει καταλάβει γρι από ευρωπαϊκές αξίες, τις οποίες επιθυμεί να απολαμβάνει μόνον στην ιδιωτική ζωούλα  του, δεν έχει καταλάβει γρι από δημοκρατία, ελευθερία, αδελφοσύνη, αλληλεγγύη και ισότητα.

Θα υπερασπιστώ μέχρι τέλους τις ευρωπαϊκές αξίες και θα διαδηλώσω πένθιμα, ειρηνικά και σιωπηλά στην γαλλική πρεσβεία, γιατί 153 σφαίρες πλήγωσαν σήμερα την καρδιά μου, την υπερηφάνεια μου, την αισιοδοξία μου, τον ανθρωπισμό μου!

Να είστε κι εσείς εκεί!