Πανσέληνος με εκδηλώσεις σε εκατό αρχαιολογικούς χώρους

Το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού διοργανώνει από το 2002 με επιτυχία τις εκδηλώσεις της αυγουστιάτικης Πανσελήνου,προσφέροντας τους αρχαιολογικούς χώρους και τα μνημεία στο κοινό, σε μια καλοκαιρινή βραδιά κάτω από το φως του αυγουστιάτικου φεγγαριού.

Οι εκδηλώσεις -κυρίως συναυλίες- θα πραγματοποιηθούν σε 100 αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία της χώρας, ενώ θα παραμείνουν ανοιχτοί για το κοινό  48 χώροι και μουσεία. Η είσοδος σε όλους τους χώρους είναι ελεύθερη.

Πανσέληνος στο Μουσείο Ακρόπολης

Την ίδια ημέρα, οι εκθεσιακοί χώροι του Μουσείου θα παραμείνουν ανοιχτοί από τις 8 το πρωί έως τα μεσάνυχτα (η είσοδος θα είναι ελεύθερη από τις 8 το βράδυ), δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να περιηγηθούν στις μόνιμες συλλογές, αλλά και στη φωτογραφική έκθεση «Σμίλη και Μνήμη. Η συμβολή της μαρμαροτεχνίας στην αναστήλωση των μνημείων της Ακρόπολης». Παράλληλα οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν στις παρουσιάσεις της αρχαιολογικής ανασκαφής με τίτλο «Περπατώντας στην αρχαία γειτονιά του Μουσείου Ακρόπολης».

Πανσέληνος στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο θα παραμείνει ανοιχτό με μουσικά σύνολα να περιμένουν τους επισκέπτες. Επίσης, οι αρχαιολόγοι του μουσείου ετοιμάζουν θεματικές περιηγήσεις.

Πανσέληνος σε Πνύκα και Φιλοπάππου

Οι Δυτικοί Λόφοι της Αθήνας θα παραμείνουν ανοιχτοί όλο το 24ωρο. Ο συγκεκριμένος αρχαιολογικός χώρος (λόφος Φιλοπάππου -ή λόφος των Μουσών- και λόφος Αστεροσκοπείου – ή λόφος των Νυμφών) είναι πολύ όμορφος, ιδανικός για να θαυμάσει κανείς την Πανσέληνο.