Ο “πνίχτης” υπουργός!

Του Ιωάννη Δαμίγου

Και όμως, αποκτήσαμε υπουργείο πνιγμού! Επίσημα ψηφίστηκε από ακροδεξιούς βουλευτές ο νόμος της ποινικοποίησης της διάσωσης προσφύγων! Όλοι αυτοί που ψήφισαν το ανήκουστο της μη διάσωσης των προσφύγων ανθρώπων(πρέπει να το τονίσω), είναι ρατσιστές ακροδεξιοί, εν δυνάμει δολοφόνοι! Όλοι τους, μαζί με αυτούς που τους ανέδειξαν και τους ανέχονται, που τους επέλεξαν και που συνεχίζουν να τους υποστηρίζουν. Μηδενός εξαιρουμένου και εξαιρουμένης, χωρίς καμία δικαιολογία, συμμετέχοντας σε ένα ξέφρενο και φρικιαστικό παραλήρημα απανθρωπιάς, αριστείας(!) και κομψότητας(!), τέτοιο που ζηλεύουν οι φυλακισμένοι της εγκληματικής οργάνωσης και αδυνατούν να καταλάβουν, γιατί αυτοί είναι έγκλειστοι και οι άλλοι, οι ακόμα καλύτεροι, είναι ελεύθεροι και μάλιστα κυβερνούν! Υπάρχει διαφορά ενοχής, όταν ξυλοκοπείς, όταν μαχαιρώνεις και όταν πνίγεις; Με μαύρες στολές οι μεν φασίστες, με κουστούμια οι δε ακροδεξιοί!

Φασιστική οργάνωση η μία, ακροδεξιό κόμμα η άλλη! Εναντίον της ανθρώπινης αξίας και ζωής οι μεν, εναντίον της ανθρώπινης αξίας και ζωής οι δε! Διαταγές εκτελούν οι φασίστες, διαταγές νομοθετούν οι ακροδεξιοί! Οι μεν ανόητοι ως φασίστες, παράνομοι, οι δε πονηροί σαν ακροδεξιοί πολιτευτές, νόμιμοι! “Είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα, είμαστε”.

Και δεν μιλάει κανείς! Κάτι ψέλλισε η επίτροπος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης, Ντούνια Μιγιάτοβιτς, για απόσυρση του νομοσχεδίου επειδή δεν συμμορφώνεται με τις ελάχιστες εγγυήσεις του διεθνούς και Ευρωπαϊκού δικαίου για τους πρόσφυγες. Και μέχρι εκεί! Ο πνίχτης υπουργός…. σκιάχτηκε και άλλαξε πλευρό, αστειευόμενος με το Πλέυρη, ποιος θα έχει τα περισσότερα….. θύματα!

Η εκκλησία και οι φασίστες τους αποκαλούν αλλόθρησκους και υποστηρίζουν πως θα μας διαβρώσουν την πίστη, λες και είμαστε χριστιανοί(!) και ο πνίχτης υπουργός, βέρος χριστιανός, τους ονομάζει “παράνομους μετανάστες” και τους γυρίζει πίσω….. στον βυθό. Χριστιανοσύνη χονδρικώς δηλαδή!

Και εμείς, συνεχίζουμε να νομίζουμε πως είμαστε “χριστιανοί”, πως είμαστε “δημοκράτες”, πως είμαστε “ελεύθεροι”, πως έχουμε “παιδεία”, πως έχουμε “υγεία”, πως έχουμε “εργασία”, πως έχουμε “πατρίδα” και γενικά είμαστε και έχουμε……και ξανά προς την δόξα τραβά, κουπί. Αστείο δεν είναι που νομίζουμε πως είμαστε λαός; Αστείο δεν ακούγεται να νομίζουμε πως έχουμε κράτος; Αστείο δεν είναι πως νομίζουμε πως έχουμε κυβέρνηση; Αστείο δεν είναι, πως……την ψήφισες; Για γέλια μα και κλάματα, πολλά όπως και να έχει!

Αυτή η κυβέρνηση έχει σε κάθε επιτελική θέση και κάποιον υπουργό που θα σε κάψει με ευκολία, θα σε δείρει με συνέπεια, θα σε πνίξει με τακτ, θα σε αρρωστήσει με τα ΜΜΜ, θα σε αφήσει εκτός εκπαίδευσης, θα σου κόψει τον μισθό και την σύνταξη, θα σου κατασχέσει το σπίτι, θα σου αυξήσει το ρεύμα και τα είδη διατροφής και εσύ θα …..κάθεσαι και θα  βλέπεις….. τηλεόραση.

Για να ξεχνάς, να μην θυμάσαι τον Αϊλάν, το πνιγμένο αγοράκι ξεβρασμένο, σαν να ….κοιμόταν στην άμμο! Για να ξεχνάς και να φοβάσαι την Αμάλ, την κούκλα πρόσφυγα παιδί. Αλλά να βλέπεις στις οθόνες σου τον υπουργό με…..τα μυστικά κονδύλια στο μαξιλάρι του, εκεί κρατούν τα ένοχα μυστικά τους από συνήθεια πια και να μη τρομάζεις στο αποκρουστικό φυσικό του ύφος. Αυτό του κατά συνείδηση “πνίχτη”. Εύγε σε όλους μας!