Κυριάκος Μητσοτάκης: Καραντίνα

Του Γ. Λακόπουλου

Καμιά αντίφαση -όπως καταγγέλλουν αφελώς οι Συριζαίοι- δεν έχει η διαχείριση των εορταστικών τεστ από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Είναι παλιό κόλπο – από τον καιρό του Ναστρεντίν Χότζα.

Η αλλιώς, τυπική image making – πατέντα, κατά τα συνήθη που ορίζουν τη δημόσια παρουσία του.

Πρώτα οι υπουργοί διαδίδουν ότι οι πολίτες θα πληρώσουν δυο τεστ για τις εορταστικές εξόδους τους.

Μετά «αποφασίζει» προσωπικά ο ίδιος να τα χορηγήσει δωρεάν, σαν μποναμά. Πάντα σε πρώτο πρόσωπο.

Επιπλέον «απέρριψα τα rapid-ag test γιατί ήταν άδικο για τους εμβολιασμένους».

Δοξάστε με!

Όταν ένας Πρωθυπουργός καταφεύγει σε πολυχρησιμοποιημένες συνταγές, συμβαίνουν τα εξής ταυτοχρόνως:

Του έχουν τελειώνει οι άσσοι στο μανίκι – σώθηκε το λάδι του – άρχισε να γράφει την τρίτη επιστολή.

Ο Μητσοτάκης στροβιλίζεται πλέον γύρω από τον εαυτό του. Κάθε απόπειρα ανάκαμψης, ισοδυναμεί με πτώση.

Τα επικοινωνιακά τερτίπια της fake -faux, θα έλεγε ο φίλος ο Μακρόν- ηγετοποίησης, στρέφονται τώρα εναντίον του.

Η αναξιοπιστία του στην πανδημία είναι δικό του έργο: Τέσσερις φορές κήρυξε τη λήξη της και τώρα έχει περιέλθει στην κατάσταση του βοσκού με τον λύκο.

Το θέμα με την εξίσωση των εντός και εκτός ΜΕΘ, αφού «δεν υπάρχουν μελέτες», το δημιούργησε μόνος του – ακόμη και αν προέρχεται από την παρακμή των λογογράφων του.

Η λευκή απεργία των υπουργών, που αποφεύγουν να τον υπερασπιστούν δημόσια, είναι προϊόν της αλαζονείας του απέναντί τους.

Όταν τους ταπεινώνουν εξ ονόματός του ο Σκέρτσος, Γεραπετρίτης και ο Δημητριάδης, γιατί να βγουν στα κεραμίδια για λογαριασμό του;

Το διογκούμενο κύμα οργής των βουλευτών -που χρησιμοποιούνται ως κλάκα στη Βουλή- προέρχεται από την περιφρόνησή τους, για χάρη εξωκοινοβουλευτικών και μουσαφιραίων που παίρνουν τα χαρτοφυλάκια στις κυβερνήσεις – ανεμομαζώματα.

Βάζοντας τη Ντόρα – τσαλακωμένη από τον ίδιο – να τους μεταχειριστεί σαν λόχο, χάριν της οικογένειας, απλώς το επιδεινώνει.

Μπουκάροντας στην αίθουσα δημοσιογράφων της Βουλής για να τον ακούσουν να λέει στον Ανδρουλάκη «σε περιμένω μετά τις γιορτές», σαν να είναι υπάλληλός του, τον ταπεινώνει και τζάμπα θα τον περιμένει.

Η επιμονή «ενίσχυσα το ΕΣΥ» καθιστά την ενδεχόμενη επίσκεψή του σε κρατικό νοσοκομείο, ενέργεια υψηλού ρίσκου. Το πιθανότερο είναι να τον πάρουν με τους ορούς…

Τάζοντας τα πάντα και στους πάντες του μιντιακού και οικονομικού κύκλου που τον ανέδειξε, μοιραία θα έστρεφε εναντίον του όσους δεν μπορεί να ικανοποιήσει. Όσο Μητσοτάκης και να είσαι, μερικά πράγματα δεν γίνονται.

Χρειάζεται ειδική μελέτη για να γίνει κατανοητό πως με την πολιτική που ευνοούσε τις ελίτ σε βάρος της κοινωνίας, καταλήγει να τον απορρίπτουν και οι ελίτ και η κοινωνία.

Με όρους πανδημίας, αυτό λέγεται καραντίνα.

ΑΠΟ ΤΟ IEIDISEIS.GR