Άδωνις Γεωργιάδης: Κουφάρια

Γράφει ο Γιώργος Λακόπουλος

Ο Άδωνις Γεωργιάδης ρίχνει στάχτη στα ματιά. Αυτά που λέει για τα ΙΧ απογευματινά χειρουργεία στο ΕΣΥ, είναι σε κουβέντα να βρισκόμαστε.

Τα ΝΕΑ – που μόνο αντιπολιτευόμενη εφημερίδα δεν είναι – έκαναν «αυτοψία» στα νοσοκομεία του ΕΣΥ και την παρουσιάζουν πρωτοσέλιδα: «Τα ράντζα ζουν κα βασιλεύουν, ασθενείς στου διαδρόμους, αναμονές και υποστελέχωση».

Σ’ αυτά τα νοσοκομεία ο – επιστρέψας στον τόπο των εγκλημάτων του – Άδωνις Γεωργιάδης, θέλει να εγκαταστήσει… ιδιωτικά απογευματινά χειρουργεία.

Το ονομάζει: «Αποσυμφόρηση της ενιαίας λίστας χειρουργείων και κίνητρο παραμονής των γιατρών στο ΕΣΥ».

Το μπαλαμούτι πάει ως εξής:

-Αφού οι λίστες αναμονής είναι μακριές, θα δώσουμε στον γιατρό δικαίωμα, μόλις τελειώσει τη βάρδια του στο κρατικό νοσοκομείο, ως κρατικός γιατρός, να ντυθεί ιδιώτης και να χειρουργεί, με αμοιβή, στο ίδιο νοσοκομείο, με την ίδια υποδομή.

Ο ίδιος θα αυξήσει τις απολαβές του, όσοι «έχουν λεφτά» θα βγουν από τη λίστα και θα πάνε στο «απογευματινό», αντί να πληρώνουν τον ιδιώτη και όσοι μείνουν στη λίστα θα έχουν νωρίτερα το χειρουργείο που περιμένουν.

Όλοι κερδίζουν; Όχι όλοι. Όπως το παρουσιάζει, χάνουν οι ιδιώτες στους οποίους θα κατέληγαν αναγκαστικά οι αναμένοντες. Έτσι έχει στηθεί το παιχνίδι από τη ΝΔ. Γιατί το ξεστήνει ο Άδωνις;

Δεν το ξεστήνει – αντίθετα το ενισχύει επιταχύνοντας την κατάρρευση του δημόσιου πυλώνα της περίθαλψης.

Ο καρατερίστας της διαστρέβλωσης ρίχνει στάχτη στα ματιά. Αυτά που λέει για τα ΙΧ απογευματινά χειρουργεία στο ΕΣΥ, είναι σε κουβέντα να βρισκόμαστε. Δεν γίνονται σε νοσοκομεία σαν αυτά που περιγράφουν τα ΝΕΑ.

Απλώς δημιουργεί ψευδαισθήσεις σε όλους. Στους ασθενείς ότι τάχα θα χειρουργηθούν νωρίτερα, ακόμη και αν χρειάζεται να πληρώσουν!

Στους γιατρούς ότι θα βελτιώσουν τις απολαβές τους, έστω και αν προτού συνέλθουν από το πρώτο οκτάωρο πρέπει να κάνουν και δεύτερο – γιατί δεν πληρώνονται καλά από το πρώτο.

Πώς θα γίνονται τα «σωτήρια» απογευματινά χειρουργεία όταν δεν υπάρχουν γιατροί αναισθησιολόγοι, νοσηλευτικό προσωπικό και αναλώσιμα, ούτε επαρκούν οι υποδομές;

Οι μεγαλοστομίες του Μητσοτάκη για «ανασύνταξη» του ΕΣΥ ξεχάστηκαν ήδη. Τώρα θα το «ιδιωτικοποιήσει» εκ των έσω και… προς τα κάτω.

Επί πέντε χρόνια το απογυμνώνει και ενισχύει τους κλινικάρχες – όπως φαίνεται από τον ελληνικό πρωταθλητισμό στις ιδιωτικές δαπάνες υγείας.

Στην πανδημία μετέτρεψε τα κρατικά νοσοκομεία σε θεραπευτήρια COVID, προστατεύοντας του ιδιώτες.

Για δύο χρόνια στο ΕΣΥ δεν υπήρχαν: μετεκπαίδευση γιατρών, ενσωμάτωση των εξελίξεων στην ιατρική, επενδύσεις για ανανέωση υποδομών, ενίσχυση με προσωπικό.

Αντίθετα οι κλινικάρχες χρηματοδοτήθηκαν για να γίνουν πιο ανταγωνιστικοί – στα πλαίσια της φαύλης θεωρίας: «δημόσιο σύστημα Υγείας δεν είναι μόνο το κρατικό».

Το ΕΣΥ, που έχει ως αποστολή να παρέχει δωρεάν περίθαλψη, τιμωρήθηκε δια της εξίσωσης με τους ιδιώτες που έχουν ως αποστολή να βγάζουν λεφτά.

Στην Υγεία γίνεται πιο ορατή από οπουδήποτε αλλού, η κοινωνία του ενός τρίτου που δημιουργεί ο Μητσοτάκης.

Το ένα τρίτο των πολιτών έχει περίθαλψη επιπέδου, πληρώνοντας αδρά στους ιδιώτες. Από τα δυο τρίτα οι μισοί θα πληρώνουν τους… κρατικούς γιατρούς για να εκμεταλλεύονται την υποδομή των δημόσιων νοσοκομείων σαν μικροί κλινικάρχες! Και οι άλλοι μισοί θα μείνουν στο «περίμενε».

Με προσωπική «Γκαουλάιτερ» την Αγαπηδάκη, ο Μητσοτάκης με τον Χρυσοχοΐδη αποδιάρθρωνε το ΕΣΥ. Με τον Γεωργιάδη μετατρέπει τα νοσοκομεία του σε κουφάρια.

ΑΠΟ ΤΟ IEIDISEIS.GR